Arama


_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
28 Eylül 2012       Mesaj #1
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
6a00d83451e9a369e200e54aa


Nohutlu Bulgur Çorbası:

Malzemeler:

1 kâse haşlanmış, kemiklerinden ayrılmış parça et,
1 litre et suyu,
1 baş kuru soğan, yemeklik doğranmış,
1 yemek kaşığı domates salçası,
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 çay bardağından biraz az köftelik bulgur,
1 su bardağı nohut, haşlanmış,
tuz,
1 yemek kaşığı nane
Yapılışı:

Zeytinyağı ile soğanı kavurun.
1 yemek kaşığı salçayı ilave edip kavurmaya devam edin.
Et suyunu ekleyin, üzerine 1 litre kaynamış su ilave edin.
Su kaynadıktan sonra eti, nohudu ve bulguru, tuzu ilave edip bulgurlar yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
Çorbanın yoğunluğunu kaynamış su ilave ederek ayarlayabilirsiniz.
Üzerine nane serperek servis yapın.

Kaynak: