Arama

Dünya Kentleri: Londra - Tek Mesaj #2

nazlisu - avatarı
nazlisu
Ziyaretçi
29 Ekim 2006       Mesaj #2
nazlisu - avatarı
Ziyaretçi
TARİHÇE
kuleDünyanın en ünlü kraliyetinin başkenti, dünya borsalarının en önemli merkezlerinden biri ve Avrupa gençliğinin gözdesi, tezatlar şehri Londra.
Farklı tatlar ve farklı insanlarla beraber olmak isteyenlerin Avrupa'daki birinci tercihi senelerden beri hep Londra oldu. Sebepsiz yere değil; 2000 yıl önce bir kaç bin kişilik bir Roma şehri olarak kurulan Londra bugün yedi milyonlar insanın yaşadığı, her yıl milyonlarcasının ziyaret ettiği kozmopolit bir şehir.
Türkçe ve Türkler dahil pek çok dilin konuşulup pek çok milletin beraber yaşadığı bir dünya şehri.


Kraliyetin merkezi:
Londra, yüzyıllardır İngiliz Kraliyet ailesine başkentlik yapmış bir şehir olmasından ötürü bugün Kraliyet hazinelerinin en önemlilerine de ev sahipliği yapmaktadır. Kraliçe'nin evi olan Bukingham Sarayı'nın (Ağustos-Ekim ayları arası kısmen ziyarete açık) yanısıra Kraliyet hazinelerinin sergilendiği London Tower, Lady Diana'nın evi Kensington Palace şehrin Kraliyet ile ilgili bir kaç tacından bir kaçı sadece.

tiyatroKültür Şehri:
Londra dünyanın en önemli sanat eserlerini ve tarih kalınıtlarına ev
sahipliği yapan bir kültür kenti aynı zamanda. Klasik resimlerin sergilendiği Tate Gallery, bu yıl açılmış olan modern sanat eserlerinin sergilendiği Tate Gallery Of Modern Arts ve National Gallery eşsiz tabloları ile ziyaretçileri büyülerken British Museum Türkiye dahil pek çok ülkeden gelmiş olan tarihi eserleri ile hergün binlerce misafirini büyülemeye devam ediyor.

Sadece bu kadar da değil; Londra New York'tan sonra dünyanın
en önemli müzikaller şehri. Cats, Phantom Of The Opera, Chicago
ve sayıları otuzu aşan, her yaşa (ve İngilizce bilmeyenlere dahi)
hitap eden müzikaller Londra'nın geceleirnde bir kültür rüzgarı estiriyor. Ama dikkat; son dakikada bilet bulmak nerdeyse imkansız.

Çağdaş müzikallerin yanı sıra Shakspeare meraklıları için şehrin güney yakasında döneminin en önemli oyunlarının sergilendiği (ve yaz aylarında halen sergilenmekte olduğu) tiyatroya bir gezi ve burda bir tur gerçekleştirmek, arzu ederseniz oyun izlemek mümkün.
satoMüzeler:
Londra, müzeleri ile hem sayıca hem de kalite açısından dünyanın en önde gelen şehirlerinden biri. Kültür müzelerinin yanı sıra canlandırma müzelerini gezerken son derece etkileyici ortamlara girecek ve yeni tecrübeler yaşayacaksınız

Londra müzeleri denince ilk akla gelen tabii ki canlandırma müzelerinin en ünlüsü Madame Tussaud. Atatürk dahil pek çok ülkenin politikacı ve sanatçılarının mumyasının yer aldığı bu müzeye girişte her zaman uzun kuyruklar oluşur. Oxford Circus metro istasyonundan önceden bilet almak sureti ile kuyrukta beklemekten kurtulabilirsiniz.
Ø Meridyeni:
Londra'nın hemen doğu kıyısında yer alan Greenwich'te ise Denizcilik müzesinin yanı sıra Greenwich Rasathane müzesini, sıfır meridyen çizgisini ve bütün bunların içinde yer aldığı yemyeşil Greenwich parkını ziyaret edebilirsiniz. Açık havada Greenwich'e tekne ile yapılacak tam günlük bir ziyaret her Londra gezgininin gerçekleştirmesi gereken bir gezinti. Charing Cross iskelesinden hem gidiş dönüş tekne biletini hemde Greenwich müze biletlerini daha ekonomik olan paket fiyatlarla almanız mümkün.