Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Eylül 2012       Mesaj #55
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
kurtuluş harbi 109 mayıs 1919 da başlamamıstır. aksine.kurtuluş harbi kademeli olarak anadoluda agalar ve imamların seyhlerin komutasında asiret savası olarak baslamıstır.cumku musluman muminler kafire esir olmaktansa olmeyi yeylediler. bu arada bu catısmalar batının hiçte işine yaramıyordu.bu yuzden kabine calısmalarında bulunan lardan biride ataturk idi. ataturk parcalanmıs osmanlı imparatorlugundan geriye kalan ve daha sonra kurulacak devlette yonetimde soz sahibi olmak için kabineye girmeye calısmaktaydı. lakin. o donemin sultanı tarafından cete mucadelesi veren anadoludaki gucleri. durdurmak için. batılıların iznini isteyen padişah .aynı zamanda da kurtulus harbinin planını da ataturke vermişti.
boyle olmasa ataturkun kohne vapuru istanbula samsuna nasıl gidebilirdi.hemide daha ustun teknolojiye sahip avrupalı gemilerinin arasında gecip .30 mil bile yapamayan vapura ne diyor turk tarihciler avrupalı vapurlar savas gemıleri yetişememişler.
dogu cephesini cok onceden acan maraşal fevzi çakmak ve yandaslarının dusmana karsı sıktıkları kursunlar ve verilen sehitler neden hesaba katılmıyor.
ataturk ıstılacı denilen fevzi cakmakları durdurmak için avrupalılar tarafından anadoluya izinli olarak gonderildi. bu herkesce bilineeeeeee