Arama


GangmanStyle - avatarı
GangmanStyle
Ziyaretçi
4 Ekim 2012       Mesaj #140
GangmanStyle - avatarı
Ziyaretçi
Kompozisyon çalışması diyaloglarla anlatılan birşey değildir. Kompozisyonda bir konuyu ele alırsın ve bu konu hakkında çözümler bulmalısın, problemleri ele geçirmelisin, duygularını paylaşmalısın..
İşte tamamen kendim yazdım çevre ile ilgili bir kompozisyon ;

Yıllar geçtikçe hayatımız kirleniyor. Teknoloji gelişiyor. Gelişen teknoloji çevremize zarar veriyor. Bizden sonraki nesillere temiz bir çevre bırakmamızı engelliyor. Ama suç teknolojide değil bizde..

Tek problem çevre kirliliği olsa yine iyi. Ama tek sorun bu değil. Oksijen kaynağımız ; ağaçlar. İnsanoğlu hep kendini düşünüyor. Herşey insanoğlu için iyi olsun. Aslında onlar kendilerine zarar veriyor. Bir zamanlar oksijen kaynağı olan ağaçlar yerini dumanlara veriyor. İçler acısı bir durum. Keşke sadece kendimize zarar versek. Bizden sonra doğacaklara ne olacak. Dünya paylaşılamaz hale geldi. İnsanları artık tek bir kelimeyle tanıtabiliriz. Çıkarcılar..

İnsanlara bu kadar laf atmam size biraz tuhaf gelebilir. Sen insan değil misin diyebilirsiniz. Belki ben bir ağacım, kesilen bir ağaç..

UNUTMA : KOMPOZİSYONA TAMAMEN DUYGU VE DÜŞÜNCELERİNİ AKTAR. YAŞADIĞIN BİR OLAYI ÖRNEK VEREBİLİRSİN. İÇİNDEN GELSİN. 3 PARAGRAFTAN OLUŞTUĞUNUDA UNUTMA VE 1 CÜMLEDEN PARAGRAF OLMAZ. BU KATA SENİ KÖTÜ NOTLARA SÜRÜKLEYEBİLİR Msn Happy