Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Ekim 2012       Mesaj #15
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
YILAN NE İLE BESLENİR?
Yılanlar genellikle hayvansal beslenir. Yılan canlıları avlar ve onları yutarak beslenir. Genel olarak yılan ufak böcek, haşere, kemirgen, hayvan yumurtaları, su hayvanları, yaban hayvanları ve hatta bazı türleri büyük cüsseli hayvanları ve insanları yiyebilir. Yılan beslenirken avını parçalamaz. Yılan avını bir büyün olarak yutar ve daha sonra sindirir. Yuttuğu hayvanın posasını ve kullanmadığı kısmını sonradan dışarı atar.

YILAN NEREDE YAŞAR?
Yılan sıcak iklimde yaşayan bir hayvandır bu bakımdan sıcak iklimin görüldüğü her yerde yılan haşeresine rastlamak mümkündür. Doğal ortamda birçok alanda yılan haşeresine rastlamak mümkündür. Bazı yılanlar karada yaşarken bazıları suda yaşar. Yılanlar sıcak mevsimlerde aktif olurlarken kış aylarında ve soğuk günlerde yuvasında dinlenerek geçirir.

YILAN NASIL ÇOĞALIR?
Yılanlar iki şekilde çoğalır bazı yılan türleri yumurtasını dış ortamda güvenli bir yere bırakır. Yılan yumurtaları belli bir zaman sonra açılır ve yavrular çıkar. Bazı yılan türlerinde ise yumurtalar dişi yılanın bedeni içinde gelişir ve yumurtalar açıldıktan sonra dış ortama canlı yavru olarak çıkar. Yılan türüne bağlı olarak farklı sayıda yumurta bırakır ve farklı sayıda yavru yapar. Genel olarak yılan türlerine bağlı olarak 5 - 50 kadar yumurta bırakabilir.

YILAN ZEHİRLİ MİDİR?
Yılan haşeresinin bütün türleri zehirlidir. Karada yaşayan yılanların zehri suda yaşanlara oranla daha etkilidir. Yılan beslenebilmek için önce avını ısırır ve etkisiz hale getirir daha sonra bu avını bütün olarak yutar. Yılan zehirlemesi durumunda mutlaka en yakın sağlık kuruluşuna başvurmak gerekir. Yılan ısırmasına maruz kalmamak için mutlaka yaşam alanınızda yılan gördüğünüzde bize ulaşın. İlaçlama şirketi olarak her türlü haşere ilaçlama hizmeti sunmaktayız.

EVDE YILAN VARSA NE YAPMALIYIZ?
Yılan haşeresi ev ortamına genellikle açık bırakılan kapı ve pencereden gelir. Bazen de dışarıdan alınan bir ev eşyası ile taşınabilir. Evde yılan görüldüğünde mutlaka hiç zaman kaybetmeden uzman bir ilaçlama şirketinden destek alınmalı.
İlaçlama firması olarak bize ulaştığınız takdirde en kısa zamanda sizleri bu sorununuzdan kurtaracaktır.

YILAN ISIRMADAN NE YAPMALIYIZ?
Yılan ısırması sonucunda birçok sağlık sorunu yaşanır. Yılan ısırması sonucu insanlar kısmi felç geçirebilir. Hatta erken müdahale edilmezse veya yanlış müdahale edildiğinde ölümler görülebilir. Yılan ısırmasında ilk olarak ısırılan yer ile kalp arasında kan akışı durdurulur. Yılan zehrinin vücuda yayılmasını önlenir. Bundan sonra hijyen bir kesici ile ısırılan yer hafiften kesilir zehir ve kanın dışarı akıtılması sağlanır bundan sonra hiç zaman kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvurulur.

YILAN EN ÇOK NE ZAMAN GÖRÜLÜR?
Yılan sıcak iklimlerde yaşayan ve sıcak havaları seven bir canlıdır. Bu bakımdan kış ayları hariç diğer mevsimlerde her zaman yılan ile karşılaşmak mümkündür. Yılan haşeresi bazen besin bulmak için veya yaz sıcaklığında sıcaktan kaçıp evlere sığına bilir bu durumda yılan ile mücadele etmek gerekir. Yılan ile mücadele çok zordur bu bakımdan mutlaka uzman ilaçlama şirketlerinden destek alın.

YILAN İLAÇLAMASINDA HANGİ İLAÇLAR KULLANILIR?
Yılan ilaçlamada kullanılan ilaçlar sıvı kokulu ilaçlardır. Bu ilaçlar çok güçlü bir etkiye sahiptir. İlacın dozajı yılanın bulunduğu yere ve türüne göre ayarlamak gerekir. İlaçlama şirketlerinden destek almadan kesinlikle ilaçlama yapmayın. Kullanacağınız yanlış ilaçlar yılanı öldürmeye bilir. Bu bakımdan yılan saldırısına maruz kalabilirsiniz.