Arama

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Kasım 2006       Mesaj #1820
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Gecenin derinliğinde
Gecenin karanlığında sessizliği oynarken üzüntü ruhunu, fikirlerini, hayallerini, benliğini kemirirken herşey manasını yitirdiği anda aklına o gelir.

Bir kaç saat sonra güneş doğacak, yep yeni bir gün, belki de yeni günün akşamında yanında birisi olacak ve seni üzüntünün dişlerinden kurtaracak. Bir de üzüntünün gözüyle olaya bakmalı. O üzüntü seni büyük bir iştahla kemirirken güneşin ışıklarına dayanamayıp doyumsuzluğun verdiği kızgınlıkla senden ayrılacak. İçinde gecenin tekrar geleceği umuduyla, dişlerinde sana ait mutlulukları,umutları ve sevgiyi temizleyecek. Sonra da büyük bir sabırla gecenin gelişini bekleyecek. Karanlığın caddeleri, sokakları, evlerin yüzlerini sarmasını,insanların uykuya dalmasını gördüğünde avına çıkacak; tıpkı vahşi kurt gibi.

Uyuyamayan, aklında binlerce sorun olan ve yalnız kurbanları bulacak. Saldırıp kurbanının boynundan yakalayacak,kurbanı etkisiz kılmanın en iyi yoludur bu. Kurban ne kadar çırpınsa da kurtulamaz o dişlerden.Aslında herşeyin hakimi kurtmuş gibi görünse de kurbandadır hakimiyet."Şimdi zırvaladı" dediğini duyar gibi oldum, ama anlattığımda bana hak vereceksin. Eğer kurban kendini bırakmaz mücadele eder ve iradesine güvenirse sanırım güneşin doğuşunu görür.

Her halde bu denli kanlı bir anlatım beklemezdin benden, ne var ki bazı geceler tadılan bu ızdırabı başka şekilde anlatamazdım.Yalnız ve çaresiz kalışlarımda o kurdun gözleri parlar karanlığın içinde, etraf sessizliğe büründükçe onun adımları, soluk alışı o kadar şiddetli duyulmaya başlar ki!

Kaçış diye bir şansın yoktur, tek sığınağın yatağındır ama güvenli değildir.Uykuya dalsan belki kaçışın olabilir fakat korkunun verdiği huzursuzluk,uykusuzluk yakana yapışmıştır.

İstersen gecelerden bahsetmeye devam edeyim, ama bu sefer de güzel yanlarını anlatayım. Her zaman biraz önce anlattığım kadar ürkütücü görünmez hatta zevkli olabilir.

Bence en zevkli geceler yaz geceleri; tek başıma balkonumda otururum. Sokaklar boşalır, gölgelere teslim olur. Ayın nazlı ışıması asfaltın buzla kaplandığı hissini verir bakana.

Ben her gece balkonum da oturup yıldızları izlerim; sen izler misin? Benim zevkimdir onları izlemek ve kayışlarındaki bir anlık görmenin verdiği mutluluk kişiyi o gecenin şanslı insanlarından birisi yapar. Hemen dilek dilersin fakat o dilekten sonra aklına daha önemli bir dileğin gelir ve "tüh" dersin.

Belki de çocuksu bir beklentidir kayan bir yıldızın dileğimizi gerçekleştirmesi. Ama herşeyi o kadar ciddiye alıyoruz ki anlık çocuksuluğumuz hayatımıza yeni bir boyut verebilir. Belki de kayan yıldızdaki varolduğuna inandığımız yıldız perisinin bizi duyduğunu ve dileklerimize cevap vereceğini düşünür mutlu oluruz. İtiraf etmeliyim ki bana bu güne kadar hiç cevap gelmedi.