Arama

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Kasım 2012       Mesaj #8
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar ben şuan son sınıfım ve hiç de abartıldığı gbi derslere sarılmışlığım yok, olayın çok çalışmakla değil de gerçekten yeteri kadar çalışmakla bittiğinin farkına vardım.
evet öncelikle anadolu lisesindeyim 9. 10. 11. sınıfta yattım. hep düz geçtim, sayısalım. ve bu sene de öyle bambaşka biri olmadım, yılların verdiği tembelliği insan 1 yılda atamaz, son sene çok çalışıcam deyip kendinizi kandırmayın. ama gelgelelim ki;
ben 1 gün içerisinde okuldaki boş geçen anlar dahil, dersanede bireysel çalışmalarım dahil toplamda 5 saat çalışıyorum. eve 7-8 gibi geliyorum, çok yorgun olduğum için genelde çalışmıyorum. Ama okulda ve dersanede dersi yatarak geçirmiyorum, özellikle sayısal dersleri çok dikkatli dinliyorum, öğretmen kötü olsa bile önümde 3 kaynak açık sürekli not alarak dinliyorum. unutmayın en kötü öğretmen bile sizden daha çok biliyodur. düzenli defter tutacağım dersleri belirledim, bunlar sadece matematik fizik ve biyoloji benim için. çünkü test çözerken bu defterlere çok ihtiyaç oluyor. ama bunun dışında günlük çözdüğüm soru sayısını bilmem. bazı günler bu 50 olur bazı günler 100. maksimum 150. onu da tahminen söylüyorum, yoksa bilmem yani. benim için ders çalışmak; bir konunun konu anlatımında ve çözümlü sorularında anlayana kadar oyalanmak ve ardından konu testi çözmek, eğer ağır bi konuysa 50 soru çözüp, o konuyu bitirmek. hep böyle çalışıyorum ve bayağı faydasını görüyorum. yani önemli olan "konu bitirmek". bildiğin konudan istersen 10000 soru çöz, bunun sana hiçbir faydası olmaz yerinde sayarsın. önemli olan sana zor gelen derse çalışmak.
ders çalışırken yapılan hatalar var mesela, örneğin daha konunun ne anlattığını bilmeden, final gibi fen bilimleri gibi kaynaklardan ders çalışmaya başlamak. tamamen hata. yapmayın böyle şeyler sıkılır, isyan eder bırakırsınız. size tavsiyem celal aydın kitapçıklarından veya karekök 0 serisinden alın, onlarla başlayın ardından fem gibi final gibi kaynaklar çözün. (iyi reklam yaptım ha Msn Grin )
Ve de ygs'ye çok kasmayın, önemli olan lys. sakın ygs ye kadar sadece ygs çalışmayın, lys yi yetiştiremezsiniz.yüzde 60 puan oradan gelecek sonuçta.
sonuç olarak ben bu çalışmayla şuan yani ygsye daha 4,5 ay varken son töder türkiye çapı sınavında türkçe: 37 net matematik: 28 net fen: 25 net sosyal: 25 net yaptım. ve ben çalışmalarımı ağırlıklı olarak lys ye yönelik yapıyorum, bunu da hesaba katın. lys ye zaten çalışıyorum ama ygs yi çok daha iyi netlerle bitireceğime eminim. sosyal hayatım gayet yerinde. internetten dizilerimi de haftalık takip ediyorum. (the walking dead olsun, game of thrones olsun Msn Grin ) ve gayet televizyonda izliyorum (bi muhteşem yüzyıl olsun, bi o ses türkiye olsun Msn Grin ). facebook'a da giriyorum, tweet de atıyorum. arkadaşlarla mesajlaşıyorum da. yani bunların hepsi bir arada oluyor. önemli olan sürerlilik ve sabır göstermek, istikrarlı olmak. isterseniz başarırsınız, allah kolaylık versin başarılar..