Arama


_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
19 Kasım 2012       Mesaj #1
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
havuclucevizlikekyapimi
  • Kaç Kişilik: 10-12 kişilik
  • Hazırlama Süresi:20dk
  • Pişirme Süresi:35dk
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 2 su bardağı rendelenmiş havuç
  • 1 çorba kaşığı margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3 su bardağı un



2 adet yumurta 1 su bardağı toz şekerle çırpılır.1 çorba kaşığı oda sıcaklığındaki margarin eklenerek tekrar çırpılır.2 su bardağı rendelenmiş havuç ve 1 su bardağı çekilmiş cevizle birlikte 1 tatlı kaşığı tarçın eklenerek çırpmaya devam edilir.Üç su bardağı un azar azar ilave edilir ve kabartma tozunu da ilave ederek çırpmaya devam edilir.Kek hamuru kıvamına gelince margarinle yağlanmış kek kalıbına dökülür ve 175 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.

Afiyet olsun.

Kaynak: