Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Kasım 2012       Mesaj #105
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Yurdumuzda yetiştirilen domateslerin yaklaşık %70'i salça, domates suyu, konserve, ve ketçap olarak tüketilmektedir. Domateslerin bu ürünlere dönüştürülme sürecindeki adımlardan biri olgunlaşmamış domateslerin ayıklanmasıdır. Ayıklama işlemi genellikle ''kırmızı domateslerin olgunlaşmış, yeşil domateslerinse olgunlaşmamış olduğu'' varsayımına göre yapılır. Ancak dışı kırmızı olduğu halde içi yeşil, ham domatesler de olabilir. Bu nedenle ayıklama işlemini domateslerin rengine göre yapmak her zaman sağlıklı olmayabilir. Daha sağlıklı bir ayıklama işlemi, domateslerin yoğunlukları dolayısıyla sude yüzme-batma durumlarına göre yapılabilir. (Kırmızı domatesler suda batar, yeşil domatesler yüzer.)