Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Kasım 2012       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bilgisayarın Yararları Tabi ki hayatımızda geniş bir yer edinen bilgisayarın zararları olduğu gibi faydaları da mevcuttur.Şimdi bu konulardan kısaca bahsedelim.

1* Şüphesiz günümüzde Bilgisayarın en büyük yararlarından biri bilgiye kısa süre içerisinde ulaşabilme imkanını bize sunmasıdır. Eskiden kütüphane sırlarında bir kitap alabilmek adına ve saatlerce aradığımız bir bilgiye kısa bir sürede ulaşa bilmekteyiz(tabi ki doğru adres ve doğru bir sitede). Bu konuda ise arama motorlarının faydası oldukça çok...

2*Çocuklar ise bilgisayarda bilgi toplarken çeşitli becerilerini (okuma, yazma, seçme, sınıflandırma vb.)geliştirmektedir...

3*Bilgisayar çocuklar için çok etkileyici ve ilgi çekici olduğundan; tüm ilgilerini toplamalarını ve konsantre olmalarını sağlayabilir.Bunun yanı sıra Çocukların bilgisayar konusunda bilgileri arttıkça, teknolojiye karşı daha olumlu bir tutum içerisine girerek günümüz modern hayatına daha kolay uyum sağlamaktadırlar.

4*İyi eğitim yazılımları,yani faydalı proğramlar; Bilgisayar Yetişkinlerin ve çocukların temel becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmanın yanı sıra, daha üst düzeyde neden-sonuç ilişkisinin gelişiminede fayda sağlamakta...Bunun yanı sıra üst düzey problem çözme, yaratıcı düşünme gibi becerilerini geliştirmelerinde de etkili olmaktadır.

5*Bilgisayar Okuryazarlığı: Şüphesiz , Bilgisayar okuryazarlığı günümüzde önemli bir beceridir ve yakın zamanda yani yaklaşık 10 yıl sonra bilgisayar okuryazarlığı olmayan bireylerin bugünkü cahil insanlardan hiç bir farkının kalmayacağı kaçınılmaz bir gerçektir.Yakın zamanda haberleşme, ticaret, kamu hizmetleri gibi bir çok temel işlevler internet ortamına kayacaktır ki günümüzde örnekleri çoğalmaktadır. Bilgisayar okuryazarlığı olmayan bireyler bu alana kayan hizmet ve işlevlerde sıkıntılar yaşayacaklardır.

6*Bilgisayarla Eğitim: İnternet ortamı günümüzde adeta bir bilgi kütüphanesi haline gelmiştir .Neredeyse İnternet ortamında bulunmayacak bilgi yok gibidir. Edebiyat, tarih, matematik, bilgisayar, sanat dallarında her türlü bilgiye ulaşmak mümkündür.Bu açıdan bilgisayar ve İnternet Çok etkili ve kolay ve ucuz bir eğitim aracıdır.

7*Bilgisayarla Eğlence: Günümüzde Bilgisayar Televizyon, Müzik Seti, Çeşitli filmleri görsel olarak seyredilebilen, bilgisayar ortamı için hazırlanan yüzlerce oyunun oynanabileceği, hatta hiç tanımadığınız insanlarla bir muhabbet ortamı oluşturarak hem eğlenceye hemde sosyalliğe faydalı bir hal almaktadır.

8*Bilgisayarla Sanat: Bilgisayar ortamında Resim, Fotoğraf, Film gibi sanat dalları ile uğraşanlar için gerek bilgi gerekse güzel bir uygulama alanıdır. Örneğin Foto düzenleme programları ile zevkinize göre fotoğraf ve resimlerle oynayabilir hatta bu ortamda harika resimler yapılabilmektedir.

9*Bilgisayarla Kendini ifade etme: Bilgisayar ve İnternet ortamında insanların oluşturduğu serbest form ortamlarına kendi görüşlerinizi yazabilme, bu forumlarda öne sürülen görüşleri paylaşma, muhalefet etme, tartışma suretiyle kişilerin kendini ifade etme imkanı bulunmaktadır Hatta insanlar kendilerine has web sayfası oluşturarak görüş ve düşüncelerini yayımlama imkanı vardır.Bunun yanı sıra İnternet ortamında profesyonel olmayan bir çok şair ve yazar şiirlerini ve makalelerini bilgisayar yoluyla internet ortamında paylaşmaktadır...