Arama


Electrify - avatarı
Electrify
Ziyaretçi
6 Aralık 2012       Mesaj #7
Electrify - avatarı
Ziyaretçi
Grafikler sayısal verileri görselleştirerek veriler arasındaki ilişkilerin kolaylaştırılmasını sağlayan çizimlerdir. Eğitim ortamlarında yararlanılan eğitimi somutlaştırmak ve görselleştirmek amacıyla kullanılan öğretim materyallerinden en uygun olanı grafiklerdir. Sözel olarak anlatılması zor olan bir kavram ya da rakamsal olarak anlam ifade etmeyen sayılar ve oranlar grafik aracılığıyla kolayca öğrenciye anlatılabilir. Ayrıca bu materyallerin kullanılması öğrencinin dikkatinin çekilmesinde ve korunmasında etkilidir.
Grafiklerin öğretici niteliğinin artması olayların anlaşılabilir şekilde gösterilmesine ve amaca uygun olarak seçilmesine bağlıdır. Bunun için herhangi bir olayı grafikle ifade ederken ona en uygun grafik türünün hangisi olacağı ve nasıl kullanılacağına karar verilmelidir.
Birçok grafik türü olmasına rağmen ilk ve orta öğretim seviyesinde öğretim amaçlı kullanılan grafikler genellikle daire, çizgi ve sütun grafikleridir. Bunların dışındaki diğer grafik türleri ise daha çok akademik nitelikli çalışmalarda tercih edilir. Bu nedenle daha çok çizgi, sütun ve daire grafikleri üzerinde duracağız.