Arama


LiSeLi - avatarı
LiSeLi
Ziyaretçi
20 Aralık 2012       Mesaj #2
LiSeLi - avatarı
Ziyaretçi
21 Aralık 2012'de gerçekten kıyamet kopacak mı ?

Antik Maya uygarlığının 144 bin gün içeren Haab takvimi 21 Aralık 2012’de sona eriyor.

Maya Takvimi'ne göre 21 Aralık 2012'de kıyametin kopacağına inan bir çok insan Mayalar'ın inanışına göre kıyametten etkilenmeyecek yerlere akın etti. Bu yerlerden biri de Türkiye'de bulunuyor. Şirince Kıyametin kopacağına inan bir çok insanın akınına uğradı. Şimdi bu soru herkesin akıllarında... 

İnsanlık, yıllardır takvimin sonunu Dünya’nın sonuyla ilişkilendiren kehanetlerde bulunuyor. Binlerce yıldan beri devam eden yok oluş kehanetleri etkisini hala sürdürürken, NASA bu konu hakkında bir açıklama yapma gereğini duydu: Dünya muhtemelen yok olmayacak.
ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), sayılı günler kalan ‘Maya kehanetini’ hakkında açıklama yaptı. 3600 yılda bir Güneş Sistemi’ne girdiği öne sürülen dev Marduk gezegeninin 21 Aralık’ta belireceği ve etkisiyle Dünya’yı yok edeceğinden, efsanevi Atlantis’i ve Mu kıtalarını yeryüzünden silen tufanların kopacağına kadar birçok kehanet üretiliyor.

Hal böyle olunca, Dünya’yı yok edebilecek dev kozmik cisimleri ve yeryüzünde felaketlere yol açabilecek değişimleri yakından takip eden NASA, açıklama yapma gereği duydu.

“KORKAN ÇOK KİŞİ VAR”

NASA, geçmişte de Maya kehaneti hakkında açıklamada bulunmuş ve Dünya’nın sonunun gelmeyeceğini belirtmişti. Morrison, dün yaptığı açıklamada, her ne kadar kıyamet kopmayacağını belirtseler de, kendisine çok sayıda endişe dolu mektup ve e-posta geldiğini söyledi.

Morrison, “21 Aralık’ta kıyametin kopacağı düşüncesi bazıları için şaka, bazıları için de bir efsane. Ancak endişeli olan büyük bir kitle var. Bana kalırsa internette insanları korkutacak yorumlarda bulunmak çok kötü bir davranış” dedi.

NASA, endişeli insanları bilgilendirmek için Dünya’ın 21 Aralık’ta ‘muhtemelen’ sona ermeyeceğine yönelik bir sayfa bile hazırladı. NASA - Beyond 2012: Why the World Won't End bağlantısından ulaşılan sayfada, Dünya’nın neden yok olmayacağını anlatan soru-cevaplar bulunuyor.

Bunlardan bir tanesi, 65 milyon yıl önce dinozorları yeryüzünden silen meteor çarpmasının bir benzerinin yaşanıp yaşanmayacağı. NASA, böyle bir tehdit bulunmadığını belirtti ...........