Arama


asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
9 Kasım 2006       Mesaj #3
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
Aslan

Aslan burcunun özellikleri: Otorite,, diktatörlük, babalık, mertlik, dürüstlük, gurur, cesaret, kendini beğenme, yaratıcılık, neşe, cömertlik, fedakârlık, üstünlük. Aslan burcu için Güneş'i tanımlayan sözlere de bakın.

ASLAN BURCU:

Beşinci Burç. Sabit, ateşli ve erkek.
(23 Temmuz 23 Ağustos arası) Bu burçta ateş unsu­ruyla "sabit" nitelik grubunun birbirleriyle çatışacağı sanılır. Çünkü ateş, enerjik, hevesli ve pozitiftir. Buna karşın sabit grup, burcun ihtiyatlı olmasına yol açmaktadır. Fakat sanıldığı gibi bu zıt nitelikler birbirle­rine zarar vermez. Aksine As­lan insanı, belli kurallara bağ­lanarak, ateş özelliklerini daha iyi kullanabilir. Bu burcun yö­neticisi olan güneş, bunca ha­yat verir ve gerçek kişiliğin or­taya çıkmasını sağlar. Aslan, Burcu da Zodyak'ın kralıdır.
Gerçek bir Arslan'sanız mert, dürüst, açık sözlü, içi dışı bir, cö­mert, hayır işlerine yatkın birisi­niz. Tiyatro yeteneğiniz, özellikle karakter oyunculuğunuz dikkati çekecek seviyede. Yapınızda Sa­bit bir burcun durgun nitelikleriy­le, ateş unsurunun o faalliğinin yarattığı bir çelişki var. Ayrıntılar­la meşgul olmaktan nefret eder, işleri bloklar halinde yapmayı ter­cih edersiniz. Aslan Burcu kalbi ve sevgileri yönetir, içten sevgi duyar, bundan çok hoşlanırsınız. Sevdiğinizin hayatına mutluluk getirme isteğinizde samimisiniz.
Doğuştan lidersiniz. Hayatta yerinizin yetkili bir mevki, bir ku­ruluşun başı olduğunu sezgileri­nizle bilirsiniz. Yönetme ve lider­lik etme isteğiniz o kadar güçlü ki onları bastırmakta güçlük çekiyor­sunuz. İçten, ateşli birisiniz, iste­yerek verilen sevginin değerini bi­liyorsunuz ve ona cömertçe karşı­lık veriyorsunuz. Bağımsız, karar­lı, hırslı yaratılışınız size hayran­lık uyandırıyor insanlar kendiliğin­den etrafınızda toplanıyor. Güçlü bir kişiliğe sahipsiniz, çabuk kızı­yorsunuz. Ama tıpkı Koç ve Yay burçları gibi, siz de çabucak ba­ğışlıyorsunuz, ifadeniz de güçlü ve dolambaçsız. O fiziksel mıkna­tısınızın, yani çekiciliğinizin farke-dilmesi hoşunuza gidiyor. Tiyatro­dan, hayatta yüksek mevkilerden ve çocuklardan hoşlanıyorsunuz.
Aslan Burcu icatlara eğilimli, sez­gileri güçlü bir burç. Çalışkan, dü­rüst, sporu da çok seven insanların burcu. Aktif zihniniz, açık tabi­atınız, cömertliğiniz ve samimiye­tiniz başarı merdiveninde size çok yardımcı oluyor. Yetki elde etmek için duyduğunuz istek büyük. 23 Temmuz'la 2 Ağustos arasında doğmuşsanız, bu burcun Aslan dekanatındansınız. Kendini iyi ifa­de eden, keskin, yoğun ve içinden doğduğu gibi davranan birisiniz. 3 Ağustos - 12 ağustos arasında doğmuş olanlar Yay Burcu'nu okuyup bu açık hava seven, spor­cu burcun ikinci dekanata etkile­rini de görsünler. Eğer 13-23 Ağustos tarihleri arasında doğ­muşsanız, Aslan ile Koç Burcu'-nun ilginç bir bileşimisiniz, bu yüzden Koç Burcu'nu da okuyun.
Aslan burcu insanı, başa geç­mek İçin yaratıldığına inanır ve ona göre davranır. Siz de iyi bir plancı, fevkalade bir örgütçü oldu­ğunuz için kolayca tepeye tırma­nabilirsiniz. Güçlü kişiliğiniz kar­şısında başkaları çoğu zaman ge­riler. Ateş grubundan olan Koç in­sanı gibi doğuştan lidersiniz ama, sabit gruptan olmanız teşkilatçı­lık açısından sizi Boğa'ya nispet­le avantaj sağlıyor.
Çok önemili bir insan olduğu­nuza inanıyorsunuz. Aslan insanı küçük yaşta eğitilmezse; küstah ve başkalarını ezmek isteyen bir tip olabilir. Her şeyin en iyisini is­teyen Aslan insanı cömertlikle kalmaz, müsrifliğe de kalkar.
Gururlu ve mertsiniz. Aldatıl­mayı hazmedemezsiniz. Gururu­nuz yüzünden durumunuz kötü bi­le olsa sanki her şey çok iyiymiş gibi davranırsınız. Gerekirse Aslan kadar cesur olduğunu gösterir, ama, Koç insanı gibi saldırıya geç­mez. Yerinizde kımıldamadan uy­gun zamanı beklersiniz. Ancak gu­rurunuz yaralanmışsa bekleme­den saldırabilirsiniz.
Sonuç olarak Aslan sabit gruptan olduğu için tutucudur ve bir kere karar verdi mi bundan hiç vazgeçmez. Bununla birlikte yapı­cı fikirlere sahiptir ve tuttuğunu koparır. Daima büyük işlere kalkı­şır ve ayrıntılarla fazla ilgilenemez. Ufukları çok geniştir ve bu da cesaretinin bir belirtisi sayılır. Kafasına koyduğu iş çok zor da ol­sa başarır.
Aslan Burcu insanı liderlik is­teyen işlerle örgütlenmeye gerek­sinme duyulan bütün konularında başarılı olabilir. İş idareciliği, ar­tistlik ve yönetmenlik, profesyo­nel sporculuk ve spor yöneticili­ği, kuyumculuk Aslan insanına görevdir.
Yukarıda anlattıklarımız Gü­neş veya Ay'ı Aslan'da bulunan kimselerle yıldız haritalarının Yük­selen burcunda Aslan olan kimse­lere uyar.

Kaynak: MsXLabs.org & Astroloji Ansiklopedisi
Son düzenleyen asla_asla_deme; 17 Haziran 2009 13:24
Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....