Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Aralık 2012       Mesaj #20
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
21 Aralıkta İzmir Ekol KBB hastanesinde Septum Deviasyon operasyonu geçirdim. Ameliyatın sonuçları, etkileri kişiden kişiye değişebilir ancak kesinlikle o kadar abartılacak, korkulacak bir ameliyat değil. Sonuçta siz de sürekli farenjit v.s. bir enfeksiyon haliyle geziyorsanız yaptırmanızı tavsiye ederim. (Etkilerini henüz gözlemleyemedim ancak denemeye değerdi Msn Happy.

Ameliyat sonrası ağrı sizi pek rahatsız edici boyutta değil zaten standart ağrı kesiciler ile rahatlıkla bastırılabiliyor (Ben majezik kullandım). En büyük sorun diğer arkadaşların da dediği gibi tamponlar nedeniyle burnunuzun tıkalı (Aslında bir nebze nefes alabiliyorsunuz ama yetersiz geldiği için ağızdan nefes almak zorunda kalıyorsunuz) olması. Boğazınız kuruyor ve uyumakta zorlanıyorsunuz. Ama 2-3 gün dayanılamayacak bir şey kesinlikle değil. Bol bol ıhlamur, pastil, adaçayı v.s. tüketerek çözmeye çalıştım Msn Happy. İlk 24 saat kanama biraz fazla oluyor ancak 2. günden itibaren oldukça seyrekleşiyor. Hatta ben 48 saatin sonunda artık ön tarafa konulan sargı bezini takmamaya başladım.

Tamponlarınız silikon ise alınması oldukça kolay ve kısa süreli bir işlem. Çok az batma oluyor o kadar.

Şuan rahat nefes alabiliyorum ancak ödem nedeniyle sanırım ameliyatın tam etkisini hissetmek 3-4 haftayı bulabiliyormuş. Bu sürede doktorun verdiği okyanus suyu spreyini kullanmak gerekiyor. Bununla iyileşme sürecini hızlandırmak ve ödemi azaltmak hedefleniyor. Ayrıca tavsiyem ılık içme suyunu genzinize doğru çekerek temizleme yapmanız. İçerideki kan pıhtısı kalıntılarını çok güzel temizliyor.

Genel anlmanda bu şekilde Msn Happy