Arama


kumsal_ - avatarı
kumsal_
Ziyaretçi
25 Aralık 2012       Mesaj #709
kumsal_ - avatarı
Ziyaretçi
Arnavut biberi: Kanserden korunmada, kansere bağlı ağrılarda, mide-bağırsak gazında, kemoterapi-radyoterapinin neden olduğu ağız-boğaz yara ve ağrılarında kullanılır. günde 5 tane taze olarak tüketin.
Brokoli: C vitamini, beta karoten, lif ve kalsiyum açısından çok zengindir. Kansere karşı koruyucu maddeler içerir. özellikle bağırsak, mesane, meme kanserlerinden korur. Çiğ yenebildiği gibi haşlanmış ya da buharda pişirilmiş olarak da tüketilir. brokoli çoğu içerik maddesini ancak çiğ yendiğinde barındırır. pişirme brokolinin yararını azaltabilir. ancak haftada 2'den fazla çiğ brokoli tüketmeyin çünkü tiroidyetmezliği oluşabilir.
Kırmızı biber: zengin bir C vitamini deposudur. C vitamini kanser hücrelerinin büyümesini engeller ve bağışıklık sistemini zararlı maddelerden korur,
Domates: özellikle hafif pişmiş tüketilmesi prostat problemlerinden yüzde 40 oranından korur. domatesin içindeki likopen akciğer, kolon, meme kanserini de engeller.
Havuç: günde 2 bardak havuç suyu içmek, prostat kanserine karşı yüzde 20 koruma sağlıyor. havucun içinde beta karoten denen çok yararlı bir madde var. beta karotenin ağız, yemek borusu ve mide kanserinde de koruyucu etkisi var.
Kırmızı turp: akciğer kanseri riskini azaltır, meme kanserinden korur. bol miktarda turp salatası tüketin.
Sarımsak: Kanserin yayılmasını durdurur. selenyum, triptopan gibi kanser hücreleriyle savaşan maddeler içerir. hem kansere yakalanmaktan korur hem de kanser tedavisi sırasında kullanılır. hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalara göre sarımsak mide, meme, bağırsak, yemek borusu, prostat ve cilt kanserlerinde tümörlerin oluşmasını ve ilerlemesini engelliyor. her gün 2-3 diş çiğ sarımsak tüketin.