DAĞA ÇIKMAK İSTEYEN BDP'YE BAŞVURMUŞ!
BDP'lilerin telefon görüşmeleri teknik takibe takıldı. Cezaevlerinde açlık grevi sürerken planlanan rakı sofraları ve BDP'den PKK'ya eleman sevki deşifre...
Batman’da KCK soruşturmasında dinlemeye takılan Batman İl Genel Meclis Başkanı Mehmet S.A’nın, örgüt üyelerinin cezaevinde açlık grevi yaptığı saatlerde pirzola yiyip rakı içtiği ortaya çıktı. BDP Batman İl Başkan Yardımcısı E.E’nin kırsala eleman gönderme faaliyetleri ise yapılan teknik dinleme sonucu deşifre edildi.
DİNLEMEYE TAKILDILAR
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’nce yürütülen KCK soruşturmasının Batman ayağında, 31 kişi gözaltına alınmış ve zanlıların 24’ü tutuklanmıştı. Gözaltına alınan zanlılar arasında BDP Batman İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet S.A. ile Batman İl Başkan Yardımcısı E.E’nin ilginç konuşmaları dinlemeye takıldı.
“ABD’YE UÇACAĞIM ŞEKERİM!”
PKK-BDP işbirliğiyle 12 Eylül’de başlayan açlık grevlerine bazı BDP yöneticilerinin rakı âlemiyle katıldığı ortaya çıktı. Batman İl Genel Meclis Başkanı’nın örgüt sanıklarının aksine açlık grevine katılmadığı, pirzola-rakı âlemine gittiği belirlendi. Diyarbakır Başsavcı Vekilliği’nin mahkeme kararıyla yaptığı telefon dinlemeleri bu durumu gün yüzüne çıkardı. 9 Ekim 2012 tarihli konuşmalar şöyle:
X Kadın: Nasılsın bakalım S..’ciğim.
Batman İl Genel Meclis Başkanı Mehmet S.A: Hayatım valla ben içiyorum bu bir.
X Kadın: Oh afiyet olsun.
Mehmet S.A: Benim iki-üç tane de arkadaşım var. Böyle benim gibi. Yarı sarhoş. Amerikan Konsolosluğu vize verirse Amerika’ya gidecem.
X Kadın: Ay evet evet hatırladım, hatırladım şekerim. Senin pasaportun kabarıktır, verir sana.
Mehmet S.A: Bir dakka abi vermezse akşam oturup adam gibi içeceğiz.
DAĞA ÇIKMAK İÇİN BDP’NİN KAPISINI ÇALDI
Yine teknik dinlemeye takılan bir başka telefon görüşmesi BDP’nin, PKK’nın askerlik şubesi işlevini gördüğünü gözler önüne serdi. Ankara Demetevler semtinde garsonluk yaparak geçimini sağlayan A.Ş. isimli şahıs, istediği kızı alamaması ve ailesi ile yaşadığı sorunlar üzerine dağa gitmeye karar veriyor. A.Ş. bunun için BDP Ankara İl Başkanlığı’na gidiyor. İsmi bilinmeyen şahıslar, A.Ş’yi BDP Batman İl Başkan Yardımcısı E.E’ye yönlendiriyor. A.Ş. ile E.E’nin telefon görüşmesi kayıtlara şöyle yansıdı:
A.Ş: Abi bizim bir işimiz sana düşmüş, halledebilir misin? Biz iki kişiyiz. Batman’a geleceğiz.
E.E: Nerdesin?
A.Ş: Ben şimdi Batıkent’teyim, (Erkek şahsın yanında bulunan üçüncü şahıs: Söyle dağa dağa, oğlum söyle dağa dağa…) Biz dağa gideceğiz ha.
E.E: Tamam, siz gittiğiniz zaman beni ararsınız.
A.Ş: Biz dağa gideceğiz ha, haberin olsun. Ona göre biz geleceğiz, bu akşam yola çıkıyoruz.
E.E: Siz yerinize gideceksiniz, gittiğiniz zaman beni ararsınız.
KAYNAK:AKTİFHABER.COM