Zamanında BAL mı Atatürk lisesi mi diye çok düşünmüş çok kafa yormuş biri olarak buraya yazmak istedim.Sınava girdiğimde iki okula da rahatlıkla puanım tutuyordu.Benim zamanımda BAL daha yüksek puanlı olmasına rağmen Atatürk Lisesini yazmak istedim çünkü o Alsancakta ydı geçerken hep görürdüm ne kadar güzel bir okul burası daha iyisi olamaz düşükte olsa burayı yazıcam derdim.Etrafımdaki herkes dershaneciler öğretmenler BAL çok köklü bir okul ilk anadolu liselerinden biri ( İAL çok eskiden düz liseydi ) diye beni bir şekilde ikna etti.BAL ın eski başarısı yok denmesinin de esas sebebi budur Türkiyede 2,3 tane anadolu lisesi varken Türkiye nin dört bir yanından öğrenciler okurken tabikide BALın başarısı tartışılmazdı.Şimdi neredeyse her şehirde bir fen lisesi özellerle birlikte tonlarca anadolu ve fen lisesi var.Buna rağmen BAL çoğu fen lisesini başarısıyla geçmiştir.Okulun ilk gününe kadar kafamda soru işaretleri vardı ve Bornova Anadolu Lisesine girdiğim ilk andan itibaren hepsini unuttum.İyi ki BAL ı yazmışım puanı ne olursa olsun orada olmak ayrıcalık.BAL a gidipte o kampüste okuyup pişman olan tek bir kişi bile bulamazsınız garanti veriyorum.Mezun olduğunuzda bile bunun ayrıcalığını hissedersiniz.Sınav başarısına gelirsek BAL İAL KAL 60.yıl bunlar başarı olarak birbirine çok yakın arkadaşlar kimse okulunu savunup diğerlerini kötülemesin iş çoğunlukla öğrenci de bitiyor.Ama İTÜ ye en çok öğrenciyi biz gönderdiğimiz için her sene ödül alıyoruz o ayrı

Bal Türkiyenin en büyük okullarından biridir kimse tek binadan oluşan okullara bakıp BAL disiplinsizmiş demesin.Her okulun fiziki koşullarına göre artıları eksileri olabilir.Ama puanınız tutuyorsa kesinlikle BAL yazın derim.Atatürk Lisesi genelde yeri yüzünden tercih ediliyor ki haftasonları zaten dershanelere gitmek için o trafiği çekiceksiniz.3-5 puan düşükmüş yüksekmiş aldırış etmeyin BAL a gidip bir bakın neden İAL ı Buca Fen i ya da 60.yıl ı değilde BAL ı tercih etmeniz gerektiğini çok iyi anlarsınız