Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Aralık 2012       Mesaj #44
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Anlatılan bilgiler güzel fakat taraflı yazılmış. Yani tek bir konu gerçek değil ve de olamaz.
Nedeni: Tüm kutsal kitapların kaybolduğu, değiştirildiği fakat sadece Kuranı Kerimin tek harfi bile değişmeden günümüze geldiği iddia ediliyor ve ayet olarak da Kurandan: “Kur´anı kesinlikle biz indirdik; elbette onu yine biz koruyacağız.“(Hicr süresi-9.ayet) verilmiş. Çok güzel de canım kardeşim Allah bu sözü sadece Kuranı Kerim hakkında mı verdiğini sanıyorsun? Aynı sözler Tevrat‘da, Mezmurlar‘da, İncil‘de de verilmiştir. (Mezmurlar 12:6-7 İncil, Vahiy 22:18-19 Tevrat , Tesniye (yasanın Tekrarı) 4:2)
Hem Allah neden sadece Kuranı Kerimdeki vahiyleri korusunda geri kalan binlerce yıllık peygamberlerine yazdırttığı tecrübeleri, vahiyleri, peygamberlikleri, ondan alınacak dersleri ve de emirlerini korumasın? !!!
Öyle olmuş olsa Kuran'da: ''İncili bilen ona göre hükmetsin'' diye yazar mıydı? (Maide 5.Sure 47. Ayeti) İncil ve Tavrat yok ise, ve de tümden bozulduysa, kim hangi bilgiye göre bu ayeti uygulasın? Hem Kuran 600 sene sonra geldiği halde bu kitaplardan hiç biri hakkında siz onu bozdunuz ve de kaybettiniz gibi uyarılar bir kere bile geçmez. Tam tersine, ''eğer gerçekçi kişiler iseniz kendi kitabınızı açın da okuyun'' der. Olmayan , bozulmuş şeyleri mi Kuran ispat diye gösteriyor?
Üstüne üstlük yine Kuranda:
‘Biz sana da, kendinden önce inen kitapları doğrulayan, onlara gözcü olan Kuranı hak olarak gönderdik…‘ Maide 48 ayeti.
Bozulmuş şeyleri mi Kuran doğruluyor veya onlara Allah ve melekler gözcü oluyor? Yoksa da tam tersine bizleri onları okumaya mı teşvik ediyor? Ali İmran Suresi 93. Ayette: ‚…..de ki eğer gerçekçi kişilerseniz, Tevratı getirin de onu okuyun….‘ Olmayan, bozulmuş bir kitabı mı getirmemizi söylüyor Allah Cebrail vasıtasıyla ve dolayısıyla Hz. Muhammed‘e Kuran vasıtasıyla?

Lütfen bilgide çocuk olmayalım, araştıralım ve gerçekçi olarak Allahın sözlerini işlerimizle koruyalım, ilan edelim, savunalım. Bilgiyle, hikmetle, sevgiyle, barışla, Allahın ismine layık bir bizçimde.

Hem Allahın Kuranı korumaya gücü yetiyorda öbürlerini mi koruyamıyor? Biraz saçmalık ve aynı zamanda Allaha hakeret olmuyor mu bu iddia?
Evet, Allahın bazı değişikliklere ve de çok küçük, insanların sapıklığından kaynaklanan yorumlara dayalı değişik tercümelere müsade ettiği doğru, (Ali İmran suresinin 3. Ayeti bunun böyle olacağını zaten söylüyor) fakat bunlar o Kadar az ve de herkes tarafından biliniyor ki, yeterki araştıralım. Nasıl? Hz.Davut‘un oğlu Süleyman’ın Allahtan aldığı ruhla söylediği gibi:
Gümüş aracasına onu ararsan, Onu ararsan define arar gibi, Rab korkusunu anlar ve Tanrıyı yakından tanırsın. (Tevrat-Süleymanın Özdeyişleri 2. Bölüm 4-5 ayeti)
Para kazanmanın zorluğunu hepimiz biliyoruz ve onun için insanlık malesef herşeyi de çekinmeden yapmaya hazır. Allah da biliyor parayı bizlerin ne kadar zor kazandığını ve arzu ettiğimizi. Bu yüzden bu ayetle Allah bilgisini defineler araştırır gibi araştırmız teşvik ediliyor. Rab bilgisini ancak o zaman bulacağız.
Taraf tutarak da hiçbir araştırmada gerçeği bulacağımızı sanmayalım. Taraf tutmak insanı kör eder. ‚Gavura kızıp da oruç bozmak‘ tam biz müslümanlara söylenmiş güzel bir atasözüdür. Doğru, Hıristiyanlık sapıttı, Yahudiler sapıtttı, peki tek biz müslümanlar mı sapıtmadık? Tüm insanlık olarak saptık ve de sapmak istedik. İnatla da sapıklıkta devam edeceğimize, Allahın sözlerini okuyup araştıralım. Onların yanlış yere bozulduğunu iddia edeceğimize, çocuklarımızı, yetişkinleri, bileni bilmeyeni onları okumaya ve arağtırmaya teşvik edelim. Bizden önceki nesiller bunu yapmadı ve de biz Müslümanların hali ortada. Geçmiş nesillerdeki aynı hataları ve yanlışlıkları yapmakla ancak Allahı öfkelendirmekten başka bir şey yapmış olmayacağız. Kulaktan dolma bilgilrle öğretmenler, hocalar kesilmeyelim başkalarının başına. Çünkü yalan yanlış bilgilerin hesabını da Allah bizden soracaktır. Araştıramaların sonunda muhakkak kendimiz karar verelim, dualar vasıtasıyla, tüm yürekten ve samimiyet ve alçak gönüllükle de istersek Allah bize anlayış verecektir, emin olun. Çünkü kendisi bunu isitiyor bizden.
Sağlıcakla Rab bilgisinde kalmanızı temenni ederim.
İhsan