Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Aralık 2012       Mesaj #74
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Portatif elektrikli saç kurutma makinesi, elektrikli bir ısıtıcıyla bir pervaneyi döndüren elektrik motorlarundan oluşan basit bir alettir ancak elektrik motorlarının boyutunun küçülmesiyle gelişmesi mümkün oldu. İlk iki model ABD'de 1920'de satışa çıktı ve saç kurutma makineleri bundan bağımsız olarak kısa süre sonra Almanya'da geliştirildi.
Portatif bir saç kurutma makinesi için gereken tek şey kompakt yuvaya sığacak kadar küçük bir elektrik motoruydu. Chester A. Beach (ABD) küçük, yüksek hızlı, az enerji harcayan genel elektrik motorları konusunda bir öncüydü ve bu tip ilk elektrik motorunu 1905'te üretti.
1920'de elektrik motorları, Hamilton Beach'in, dünyadaki ilk iki portatif elektrikli saç kurutma makinesi modelinden biri olan 'Cyclone'u üretmesini sağlayacak kadar küçüktü. Diğeriyse, neredeyse aynı zamanda, Racine Universal Motor şirketinin ürettiği 'Race' idi. Bu makineler, daha küçük, daha hafif, daha sessiz motorlar ve değişken sıcaklık ayarları ve pervane hızlarıyla birlikte giderek gelişti. Büyük gelişme, 1950'lerde plastik kaplama ilk saç kurutma makineleri görüntüsünün ortaya çıkması ile oldu. Bugün ki saç kurutma makinelerinde çeşitli başlıklar, hacim vericiler ve difüzörler bulunmaktadır. Msn Happy