Arama

Karadelik nasıl oluşur? - Tek Mesaj #13

Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
27 Aralık 2012       Mesaj #13
Avatarı yok
Yasaklı
Alıntı

karadelik nasıl oluşur acele nolurr söyleyin?

Gelişmesini tamamlamış büyük kütleli (güneşten büyük) yıldızlar yıldız çekirdeğindeki yoğunluğun artması ile karadeliğe dönüşürler.

Alıntı

karadelikler yıldızları , meteorları vb. yuttuğu zaman içine mi alıyo yoksa içne çektikten sonra evrene geri mi bırakıyor?

Karadeliğin çekim alanına,olay ufkuna giren hiçbir şey dışarı çıkamaz!

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Soru 1- Şey eğer karadelik yok olursa içindeki varlıklara ne oluyo?
Soru 2- Karadeliğin içinde ne vardır?
Soru 3- Karadelik nasıl oluşur?
Soru 4- Karadelik canlı mıdır?
Soru 5- Güneşten daha büyük kara delikler var mıdır?

1)Karadeliğin çekim alanına giren hiçbir şey dışarı çıkamaz.Karadelik sonsuz yoğunlukta bir enerji yumağı gibi de düşünülebilir.Olay ufkuna girenler ışık hızı ile tekillik noktasına çekilirler ve X ışını yaymaya başlarlar.Karadelikler yaklaşık 1000 yıllık bir ömür sürebilir ve akabinde buharlaşıp yok olur.Bir varsayıma göre 'Karadeliğe girenler sıfır zaman ve sonsuz hızla kurt deliğini geçip akdelikten öbür evrene dalar ve asla geri dönemezler!'
2)Karadelikler çekim gücü yüksek olan ve bir çok maddenin (gezegen,zaman,ışık...vs gibi),büyük yoğunlukta yıldızların bir araya gelmesi ile oluşmuş kozmik bir cisimdir.
3)Gelişmesini tamamlamış büyük kütleli (güneşten büyük) yıldızlar yıldız çekirdeğindeki yoğunluğun artması ile karadeliğe dönüşürler.
4)Büyük kütleli yıldızlar gelişimlerinin son aşamasına geldiklerinde(ölen yıldızlar) süpernova adı verilen yıldız patlaması yaşarlar.Bu patlama sonucunda ya nötron yıldızı oluşur ya da Güneş kütlesini aşan süpernova çekirdeği bir karadeliğe dönüşür.
5)Güneş'ten daha büyük süper kütleli karadelikler mevcut!
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.