Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
22:25, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Menü
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Salı, 10 Haziran 2025 - 22:25
Arama
MaviKaranlık Forum
Dış ticaret uzmanı nasıl olunur?
-
Tek Mesaj #2
Efulim
VIP
VIP Üye
30 Aralık 2012
VIP
VIP Üye
Alıntı
hasan budak
adlı kullanıcıdan alıntı
nası iyi bir dış ticaret uzmanı olabilirin ne yapmam gerekiyor
Dış Ticaret Uzmanı olmak için öncelikle ihracat veya ithalat için temasa geçeceğiniz ülkelerle sağlıklı bir iletişim sağlayabilmek için, en az bir yabancı dile hakim olmanız gereklidir. Siz bunu kişisel olarak sağlayamıyorsanız, bir veya birkaç yabancı dil konuşan eleman istihdam etmeniz gerekir. Üniversiteler ve Yüksek Okullar bünyesinde " Dış Ticaret " bölümleri açılmış olup, bu konuda nitelikli eleman yetiştirilmeye çalışılmaktadır. Ayrıca iş hayatının içerisinde bulunanlar için, çeşitli özel kursların yanı sıra, KOSGEB, İhracatçı Birlikleri, Ticaret Odaları, Sanayi Odaları, Ticaret ve Sanayi Odaları gibi birçok kamusal veya STK yapısındaki kuruluşlar bu konularda eğitim programları düzenlemektedir. Özellikle özel kurslara katılmaya karar verdiğinizde, eğitim referanslarına bakınız, kursu verecek hocaların kimliklerinin belirlenmiş olmasına dikkat ediniz. Bu kurumları ve eğitimci kişileri araştırıp mesleki yeterlilikleri hakkında bilgi toplayınız. Personelinizi Pazarlama veya İhracat Uygulamaları konularında yetiştirebilirsiniz. Eğitim konuları olarak da, Firmanın ve Ürünün İhracata hazır olup olmadığının belirlenmesi, Strateji Hazırlanması, Pazar Araştırmaları Yapılması, İş Yazışmalarının Nasıl Yapıldığı, Müzakere Teknikleri, Sunum Teknikleri, Ödeme Şekilleri, Teslim Şekilleri, Farklı Kültürleri Tanıma gibi listesini daha da uzatabileceğimiz konularda eğitim alınmasında yarar vardır.
Kaynak
Dış Ticaret Uzmanlığı | Kadir Has Üniversitesi
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Sen sadece aynasin...
Kapat
Saat: 22:25
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.