Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Ocak 2013       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Mısır patlatırken oluşan kötü kokuyu gidermemin en iyi yolu koku oluşmasını engellemek.Yani kokuyu tencereye hapsetmek. Tabi mısır patlatma makinasında değil de tencere de patlatıyorsanız. Mısırı patlatmaya başlayınca aspiratör varsa çalıştırın. İşlem bitene kadar tencere kapağını hiç açmayın. Mısırlar patlayınca balkona çıkıp tencerenin kapağını açın. Bir kaç saniye kokunun dağılmasını bekledikten sonra servis için tabağa alın.
Yanmış yemek kokusu iki kez başıma geldi itiraf edeyim öyle hemen gitmiyor o koku. Bir kaç haftada ancak çıktı mutfağımdan. Çünkü duvarlara siniyor o katran kokusu.
İlk iş yanmış tencere,fırın tepsisi derhal balkona konur koku eve dağılmasın diye mutfak kapısının önüne paspas battaniye kıvırarak konulur. Perdeler, mutfak havluları, dolap dantelleri, masa örtüsü vs. ne varsa yıkanır.
Fırın içi, ocak silinir. Aspiratör silinir filtresi değiştirilir.
O ilk ağır koku evden uzaklaşmadan parfüme boğmayın evinizi. Çünkü parfümler, oda spreyleri koku gidermek değil ortama hoş koku yaymak içindir. Aksi halde daha ağır parfüm-yanık kokusuna maruz kalmış olursunuz.
Herşey bir yana daha vahim bir olayla karşılaşmadığınız için bol bol şükredip(fırın kablosu eriyip yangın çıkartabilir,tencere alev alabilir vs.)en kısa zamanda mutfak saati edinin.
Geçmiş olsunMsn Happy
Hatice