Arama


_SoNBaHaR_ - avatarı
_SoNBaHaR_
VIP ButterfLy EffeCt
5 Ocak 2013       Mesaj #4
_SoNBaHaR_ - avatarı
VIP ButterfLy EffeCt
Kan basıncına tansiyon denir. Kalp kasıldığı sırada belli miktarda kanı atardamarlara pompalar. Bu sırada kan asıncı yüksek seviyeye çıkar. Buna yüksek tansiyon (hiper tansiyon) denir. Kalbin iki kasılışı arasındaki geçen zaman kan basıncı düşük seviyeye iner buna da düşük tansiyon denir. Tansiyon yaşa, bünyeye, ölçüldüğü andaki sinirlilik durumuna göre farklılıklar gösterebilir. Devamlı olarak tansiyon düşüklüğü önemli bir hastalığın göstergesi olabilir. Bu nedenle vakit kaybetmeden doktora başvurmak gerekir. Geçici olarak tansiyon düşüklüğüünde tuzlu ayran yapılıp içilmesi, ayran yoksa suya tuz karıştırılıp içilmesi tavsiye edilir. Yüksek tansiyonda (hiper tansiyon) ise normal seviyeye indirmek için şu bitkisel tedavi yöntemleri kullanılır.
  1. 4 bardak suya 20 gr. çilek kökü konur, haşlandıktan sonra süzlür.Günde 3 kere birer kahve fincanı içilir.
  2. 4 bardak suya 10 gr. maydanoz konur, 10 dk. kaynatılıp günde 3 kere içilir.
  3. 4 bardak suya 2 su bardağı dolusu hünnap konur 15 dk. kaynatılır süzülür. suyuna 2 çay bardağı dolusu toz şeker konulup karıştırılır günde 3 kera bir çay bardağı ölçüsünde içilir.
  4. 5 tane patates kabukları soyulmadan ince ince dilimlenir üzerine 4 bardak su konur, 15 dak kaynatılıp süzülür. Günde 2 kere birer su bardağı içilir.
  5. 4 bardak suya 2 tutam kestane ağacı filizi konur. 15 dk. kaynatılır. Günde 3 kere birer kahve fincanı içilir.
  6. 4 bardak suya 5 gr. ökseotu konur. 10 dk. kaynatıldıktan sonra günde bir kere bir çorba kaşığı içilir.
..Aşk Hiç Biter mi?...