Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
21:51, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Pazar, 07 Aralık 2025 - 21:52
Arama
MaviKaranlık Forum
Silah Teknolojisi
-
Tek Mesaj #10
nötrino
Yasaklı
11 Ocak 2013
Mesaj
#10
Yasaklı
İnsansız Hava Araçlarını Avlayacak Lazer
4 Kasım 2007'de çekilen bu fotoğrafta, Afganistan'da görev için havalanmak üzere olan tam silahlı bir MQ-9 Reaper görülüyor.
Almanya’nın Rheinmetall Defence şirketi, aynı anda iki insansız hava aracını (UAV) vurabilen lazer sistemi geliştirdi. Tanıtımı yapılan en son teknoloji silah sistemi, UAV’lerin vurulması zor hedefler olmaktan çıkmaya başlayacağına işaret etti.Alman savunma firması Rheinmetall Defence, hızla hareket eden insansız hava araçlarını yaklaşık 2 km mesafeden vurabilen lazer silah sistemini tanıttı. İki lazer silahı bulunan sistem, bir kilometre mesafede bulunan çelik kirişleri delip geçti.
BBC’nin haberine göre, Rheinmetall Defence, geliştirilme aşamasında olan silahın mobil hale getirileceğini ve otomatik lazer topu entegre edileceğini belirtti.50kW gücünde lazer ateşleyen silah, radar ve optik sistemler kullanarak yaklaşmakta olan iki UAV’yi tesbit edebiliyor. Silah programlanan menzile giren ve saniyede 50 metre hızla ilerleyen hava aracını vurabiliyor.
Gelişmiş Takip Sistemi
Lazer sistemi, ilk olarak radar ile UAV’lerin bulunduğu bölgeyi tesbit ediyor, ardından optik sistem aracılığıyla takibe başlıyor.Rheinmetall’ın gerçekleştirdiği testte 15 mm kalınlığındaki çelik kirişleri kesmeyi başaran lazer, birçok UAV’nin zırhını delebilecek özelliğe sahip olduğunu gösterdi. Rheinmetall, lazer silah sisteminin karlı, güneşli ve yağmurlu havalarda test edildiğini ve her türlü hava şartında kullanılabildiğini ifade etti.
Şirket, bundan sonraki aşamada, silaha 35 mm’lik top yerleştirerek çeşitli zırhlı araçların üzerine monte etmeyi planlıyor.BBC, dünya genelinde birçok ülke ve kurumun lazer odaklı veya lazer entegreli silahlar üzerinde çalıştığını belirtti. Örnek olarak, ABD savunma sanayisinin önde gelen şirketlerinden Raytheon, 2010 50 kW gücünde uçak savar silahını tanıtmıştı. ABD ordusu ise Haziran 2012’de hedefe lazer güdümlü ‘yıldırım’ ateşleyen bir silahın ilk detaylarını sunmuştu.
Kaynak : Ntvmsnbc / BBC (09 Ocak 2013,10:59)
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Cevapla
Kapat
Saat: 21:52
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...