Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
04:12, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Pazar, 07 Aralık 2025 - 04:12
Arama
MaviKaranlık Forum
Anlayana
-
Tek Mesaj #418
MARLON
Ziyaretçi
11 Kasım 2006
Ziyaretçi
Biraz Düşünelim mi?
Biraz düşünelim mi? Tabiki düşünelim, biraz değil, çok düşünelim. Eylemlerin, yaşamların, toplumların başarısı/başarılısi ve yararlısı düşünmekle ortaya çıkar.
düşünmeksiz bir yaşam ya da düşüncesiz bir yaşam var mı eh yok olmadıda olmayacakta, olanların zararını hakedemeyen hekedilmeyenler sineye çekilmiş çekiliyor.
Düşünüyorum o halde varım!
Öyle mi felsefe efendi?
Varlığından haberi olmayan nasıl düşünür? Varlığımı gördüm, düşündüm demek ki varmışım. Varlığı, nesnesi olmayan nasıl düşünür? Varlığından şüphesi olan nasıl düşünür? Ben var olmadan önce düşünüyordum düşünmesi olmayan bir varoluş nasıl oluştu? Tabi bu düşüncesizzliklerin ve düşünmeksizlerin ürünü bir çok yanlış iş ve ataklar insanın yaşamını değiştirebilecek sonuçlar doğurur.
Çoğumuz hataları sevmeyiz, başarmamayı hedefe ulaşmamayı asla kabullenmeyiz, tabiat gereği kabullenilmez, kabullenmemeli. O halde kendimizi başarısizlığın içinde gördüğümüz farkettiğimiz an düşünelim.
“Acele işe şeytan karışır”
Iyiki atalarımız söylemiş yoksa basarısızlığımızı ya da başaramayışımızı düşüncesizlişimizden bilecektik!
Çoğumuz buna mal ederiz, hiç aklımızin köşesinden geçmez başarısız eylemlerin düşünülmeden tartışılmadan (tabi karşınızda aklı selim biri varsa) verilmiş kararlar sonucu çıktığını.
Çevre etkenleri en azından düşüncesizce başarısız kalmış bir olayin sonucuna etki eder. basarili aktif bilgin bir toplum bireyin önce kendisini ve sonra toplumunu düşünerekten hareket etmeli.
Kendisini düşünmeye doyurmayan toplumu ve çevresini de düşünmeye doyuramaz.
Fakat çevremize göz attığımizda sadece kendini düşünen bencil bir insan oluvermiş ve toplum neyimize ki diye can pazarina düşmüşüz.
Toplum olarak hiddet ve öfkemiz önde gelir bu öfke hiddet düşünmeyi arka plana, öfke ve gücü ön plana çıkartır. Elbette güç olacak. Fiziksel güç değil akıl bilgi bilim gücü fizikselliğe zararı sıfıra indirgiyecek. Akıl düşünmeyi ön safhaya çıkartır ve oluşacak eylemi başarıya götürecek güç çıkar. Bu güçten insan ve toplum faydalanacaktır.
Düşünmenın tadına varmak, yararını görmek insanca yaşamaya olanak vermek için güzel bir uykudan sonra akıl ve düşünmenizin elinden tutun beraber gezin beraber oynayın beraber bakın yaşama düşünmemek mi güzel değil akılla yaşamamak güzel değil bunun farkı farkedilecektir.
Iyi Düşünmeler...
Hatice Ener
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Kapat
Saat: 04:12
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen