Arama

Battlefield 2142 - Tek Mesaj #1

RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2006       Mesaj #1
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
i1
Günümüzden 100 yıl sonra... Dünya yeni bir buzul çağıyla karşı karşıya gelmiş, dengeler altüst olmuş, kıtalar karlar altında kalmıştır. Bu beklenmedik kaos nedeniyle ülkeler arası sınırlar belirsizleşmiş, uluslar açlık ve hastalıkla paniğe sevk olmuştur. Uluslar kendi aralarında ittifak kurup iki kutupta toplanmıştır. Bir tarafta ortadoğu ve asya ülkelerinin ittifakından oluşan PAC(Birleşik Asya Koalisyonu) ve diğerinde Avrupa ülkelerinden oluşan EU (Avrupa Birliği). İki taraf arasındaki muhtemel savaş yeryüzünde kalan en değerli kaynak adına yapılacaktır; üzerinde yaşanacak bir avuç toprak için.

İşte Battlefield 2142'nin ilginç hikayesi böyle. Ancak malesef bununla kalmakta. Bu güzel hikayeyi süsleyecek bir hikaye modu oyunda mevcut değil. İlk oyundan bu yana temel özelliklerini koruyan Battlefield serisi son halkasında köklü değişiklikler yapmadan seriyi bir adım daha öteye taşıma çabasında.

Çevrimiçi Asker

İlk olarak oyuna girdiğimizde bir çevrim içi profil yaratmak durumundayız. Bu noktadan sonra dilersek çevrim dışı olarak botlara karşı yada çevrim içi olup sunuculara bağlanarak diğer oyunculara karşı mücadele veriyoruz. Hemen belirtmekte fayda var; botların yapay zekası Battlefield 2'dekinden daha iyi ancak tabiki gerçek bir oyuncunun yerini tutmaktan çok uzak. Oynanışın temel yapısı serinin diğer oyunlarıyla karşılaştırıldığında hemen hemen aynı kalmış. Pek çok Battlefield severi memnun edecek bir gelişme olarak Conquest modu değişmemiş olarak bizlerle. Haritalar şık tasarımları ve 16,32,48,64 kişilik boylarıyla arz-ı endam etmekteler. Haritaları yükleme süreleri Battlefield 2'den kısa da olsa yinede 1gb ram'li ortalama bir PC için uzun sayılır. Battlefield 2'deki 7 adet seçilebilen sınıf burada 4'e inmiş ancak bu sınıflar oldukça esnek ve özelleştirilebilir olmuşlar. Bu özelleştirmelerin çoğuna ulaşmak pek kolay değil; bu yüzden Battlefield 2142'yi düzenli ve uzun bir süre oynamanız gerekecek. Oyunda Battlefield 2'deki unlock sisteminin gelişmiş bir versiyonu olan ve 40'tan fazla değişik silah ve teçhizat açabileceğiniz bir sistem mevcut. Bunu da çevrim içi sunucular üzerindeki rütbe sistemi aracılığıyla yapıyoruz. Sunucularda savaşan düşük rütbeli ve yüksek rütbeli oyuncular arasındaki dengesizliği minimuma indirebilmek adına rütbeleri tırmandıkça yeni çıkan yetenek ve silahları açmak zorlaştırılmış.

Cepheden Görünüş

Grafiklerden ve seslerden kısaca söz edecek olursak,oyun Battlefield 2 motorunu kullanmakta. Genel atmosfer ve grafikler oldukça yeterli ve göze hoş geliyor ama yine de şu ana kadar gördüğümüz benzerlerinin en iyisi değil. Ama bu kesinlikle kötü demek de değil. Kaldıki bu yöntemle nispeten daha eski konfigürasyon sahibi oyunculara da oyunu oynama kapısı açılmış. Bir küçük tuhaflık ise oyunda yine geniş ekran çözünürlüğü desteği yok. Yapımcılar,geniş ekranın oyunculara ekstra bir görüş alanı vereceğinden haksız bir avantaj kazandıracağını belirtmiş! Sesler ise serinin her üyesinde olduğu gibi harika. Ateşlenen silah,kullandığınız araç,arka planda ve menüde sizi havaya sokan o bilindik Battlefield soundtrack'i... Tümü sizi savaşın atmosferine balıklama atlatıyor.

Önemli Not: Konu Bilgilendirme Amaçlıdır Sitemizde kesinlikle Crack, Warez, Serial, Download... Bulunmaz!..
Bakınız: Forum Kuralları
Son düzenleyen RuffRyders; 27 Temmuz 2011 09:36 Sebep: İmla hatası.