Arama

Astroloji - Fallar - Yay - Tek Mesaj #3

asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
11 Kasım 2006       Mesaj #3
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
Yay
Yay burcunun özellikleri: Felsefe, din; bağımsızlık, özgürlük, eğitim, olgunluk, iyi niyet, sporda basarı, hayal gücü, çabuk bıkma, sabırsızlık, ani ilgi, neşe. Yay burcu için Jüpiter'i tanımlayan sözlere de bakın.

YAY BURCU:
Dokuzuncu Burç. Değişken, ateş ve erkek.
(22 Kasım'la 22 Aralık arası)
Yay da ateş grubundandır, ve değişir nitelikte bir burçtur. Neşe ve bolluğu temsil eden Jüpiter bu burcun yöneticisidir. Böylece Yay insanı enerji, canlılık, koşullara uyabilme özellikleriyle başarıya gidebilir. Buna Jüpiter'in verdiği büyük tahll de eklenirse insanın her istediğini elde etmesi mümkûndur.
Yay Burcu insanı olarak özgür­lüğünüzü, bağımsızlığınızı başka her burcun insanından daha çok seversiniz. Patronlardan, diktatör­ce davranışlardan nefret eder, za­yıflara, çaresizlere yapılan saldırı­ları kendinize yapılmış gibi görür­sünüz. Kendine güvenen, görüşle­rinde samimi, açık sözlü ve yargı­larını saklamayan birisiniz. Hırslı, dürüst bir insansınız. Sizdan baş­kaları ne yönelecek şey dostluk ve iyi niyettir. Bu karşınızdaki bu dostluk ve iyi niyete değmediğini gösterlnceye kadar devam eder. Simgeniz okçu... Yarı insan, yarı at. Ağzınızdan çıkan sözler genel­likle bir ok gibi uçuyor, gidip he
defini buluyor. Bilime, felsefeye ve dine saygılısınız. Açık sözlü, dürüst ve dobracı olduğunuzdan, etraf ınızdakileri sık sık kırarsınız. Yay burçluların ağzından çıkan söz katı, insanın içine işleyen, kı­rıcı bir söz olabilir. Ama genelde cömert, zeki, umutlu ve neşelisi­niz. Yardımsever, hırslı ve aktif bir yapınız var, cesaretinizi de kolay kolay kaybetmiyorsunuz. Hızlı he­saplar yapabiliyorsunuz, ileri gö­rüşlülüğünüz hemen hemen keha­netin sınırlarını zorluyor. Olayların sonucunun nereye varacağını her­kesten daha iyi ve doğru tahmin edersiniz. Aynı şey ticaret girişim­leri veya özel ilişkiler için geçerli. O dürüst, cömert, yardımsever ya­pınız gözönûne alınırsa, başkala­rının zaman zaman sizden yarar­lanmak istemelerine şaşmamak gerekir. Bereket versin kişileri ve durumları ölçebilme yeteneğiniz
bu girişimleri açık seçik görebil­menizi sağlıyor. Sizi uzun süre kandırabilecek insanların sayısı pek az. Kasım-1 Aralık arasında doğmuşsanız, Yay dekanatı sizin için iki kat geçerli demektir. 1-11 Aralık arasında doğanlar, Yay Bur-cu'nun Koç dekanatına bakmalı, o ateşli, önce burcun etkilerini de aramalıdırlar. 11 Aralık -21 Aralık arasında doğanlar Aslan Burcu'nun o gururlu, soylu izlerini oku­yup kişiliklerini izleyebilirler.

DETAY SEVMEZ

Yay Burcu insanı, parlak zekâ­lıdır. Büyük iş ve olaylar onu ilgi­lendirdiği için ayrıntılar üstünde pek durmaz. Ayrıca çift karakterli sayılan bu burç insanı biraz da sa­bırsızdır. Onun için önemli olayla­rın ayrıntılarından sıkılır. Bazen bu yüzden bilgisini derinieştlremeyen, düzeyde kalan biri de olabi­lir.
Yay Burcu insanının kendisi de kafası da özgür olmalıdır. Her türlü spora özellikle açık hava sporlarına ilgi duyabilir. Bu arada kalça ve bacakları çalıştıran, ata binmek gibi sporlar daha da hoşu­na gider. Bu burç İnsanı zekidir ve yeniliklerden çok zevk alır. Ama buna karşılık ilgisinin çabuk sön­mesi ve sıkılması tehlikesi de var­dır. Sadece çok sevdiği, büyük il­gi duyduğu konularda derin bilgi edinebilir. Fakat her şeyle ilgili ufak tefek bilgisi olmasını da is­ter.
Jüpiter, yönettiği burca olgun­luk verir. Bu arada burç insanının düşünür olması için de imkânlar hazırlar. Dolayısıyla da Yay tipi din ve felsefeye büyük bir ilgi besle­yebilir.
Yay insanı çok yetenekli olma­sına rağmen çabuk bıkması yü­zünden en önemli planları bile ya­rıda bırakabilir. Hayal gücü de faz yine İkizler gibi sürüp giden işle­re bağlanmayı sevmez.
Yay Burcu, ateş grubundan ol­duğu için ihtiraslıdır ama bağım­sızlığı da çok önemlidir. Onun için sevse bile kolay kolay bağlanmaz. Ancak hem beğeneceği hem de kendisini kısıtlamayacağına inan­dığı birini bulursa bağlanabilir ve kendisi gibi kültürlü, kafalı bir eş ister. Diğer taraftan Yay Burcu in­sanı iyi ahbaptır. Toplumda daima aranılan, beğenilen tiptir. Nezake­ti ve başkalarının özgürlüğüne saygınlığı ve iyi niyeti ile toplum­da kendisine iyi bir yer yapar. Yay Burcu da kendisine iyi bir yer ya­par. Yay Burcu insanı talihlidir. Bu talih pekçok alanda ona yardımcı olur.
Yay Burcu insanı, ideal bir öğ­retmen olur. Yüksek öğretim, hu­kuk, din, felsefe, edebiyat alanı, spor, büyük ticaret, uzak ülkeler­le ilişkiler gibi alanlarda başarı sağlayabilir.

Kaynak: MsXLabs.org & Astroloji Ansiklopedisi
Son düzenleyen asla_asla_deme; 17 Haziran 2009 13:58
Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....