Arama


asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
11 Kasım 2006       Mesaj #3
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
Oğlak
Oğlak burcunun özellikleri: Çalışkınlık, disiplin, sebat, hırs, sorumluluk, dayanma, azla yetinme, planlı hareket, sertlik, kuşku, kin, karamsarlık, yalnızlık, sabır, zenginlik. Oğlak burcu için Satürn'ü tanımlayan sözlere de bakın.

OĞLAK BURCU:
Onuncu Burç, Kardinal, ger­çekçi, dişi.
(23 Aralık'la 19 Ocak arası).
Oğlak toprak grubundandır ve öncü burçlardan biridir. Yönetici­si Satürn'dür. Kısıtlayan, sorum­luluklar yükleyen ve disipline so­kan SatürOn, toprak grubundan Oğlak'la çok iyi anlaşır. Böylece sebatlı, inatçı ve negatif olan Oğ­lak Burcu'na öncülük de eklenin­ce durum daha ilgi çekici olur. Zıt gibi görülen bu nitelikler Oğlak in­sanında birbirinin bütünler. Oğlak, iki ayağını sıkıca yere basabilen, maddenin değerini bilenlerin bur­cudur. Bu burç insanı kendisini di­sipline kolaylıkla alıştırır ve so­rumlulukları yakınmadan yüklenir.
Oğlak bildiğiniz gibi, o durma­dan tırmanan hep en uç noktala­ra ulaşmaya çalışan sebatkâr dağ keçisidir. Tıpkı bu sağlam küçük hayvan gibi sizde amacınıza doğ­ru giderken yolunuzun üzerine çı­kan engellere aldırmadan ilerler azim, sabır ve konsantrasyonla sonunda başarıya giden yoldaki bütün bu engelleri aşmayı bece­rirsiniz. Sık sık hayal kırıklığına uğrarsınız ama asla cesaretinizi tam olarak kaybetmezsiniz. Gü­neş, Oğlak burcundayken doğan­lar gururla, sağlam bir mantıkla hareket ederler. Genellikle düşün­celi, sessiz ve ciddidirler. Doğuş­tan yöneticidirler. Yargılarında bi­raz fazla tutucu, gelenekçi ve ka­tı olmalarından dolayı, sevgilerin­de de biraz soğuk ve hesapçı olur­lar. Bir Oğlak insanı olarak siz de pratiksiniz, tutumlusunuz, iyi bir soruşturmacısınız. Tedbirli ve tu­tumlu olduğunuzdan, önünüze çı­kan fırsatlardan en iyi biçimde ya­rarlanırsınız. Sıkılık ve disiplin gezgeni olan Satürn'ün size verdi­ği yoğun gayret, sebat ve kararlı­lık sayesinde iradesi ve kararlılı­ğı daha az olan herkesi yıkacak durumları siz aşabilirsiniz. 22 Ara­lık -1 Ocak arasında doğmuşsanız, yani Oğlak Burcu'nun ilk de kanatının insanıysanız disiplinli davranışın katı kurallarına daha da çok uyarsınız. 1-10 Ocak arasında doğanlar Boğa Burcu'nu da oku­malı, bu sabit toprak burcunun kendilerini nasıl etkilediğini öğ­renmelidirler. 10-20 Ocak arasın­da doğanlarsa, Başak Burcu'nun kendilerini nasıl özenli ve ayrım­cı yaptığına bakmak zorundadır.
Oğlak insanı amacına erişene kadar her türlü sıkıntıya razıdır. Öncülük niteliği sabır, inat ve öte­ki özelliklerle birleşince Oğlak in­san er geç tepeye çıkar.
Oğlak Burcu size hayatınızı ka­zanmak ve yönlendirmek için her türlü gayreti ve hırsı vermiştir. Hangi işi, mesleği, konuyu seçer­seniz seçin, daha başlangıçta yö­netimi ele almayı düşünürsünüz.
Satürn, yönettiği burcun in­sanlarına hayatta başarıya erişme­lerini sağlayacak olgunluğu sağ­lar. İyi plan yapmasını ayrıntılara dikkat etmesini, genç yaşta bile kafa bakımından olgun olmasını temin eder. Dolayısıyla daha genç yaştayken zor koşulları kabul eder, sorumluluklardan yılmaz ve amacına yönelir. Servete de kavu­şur. Sabırlı ve sebatlı olması, ge­rekirse azla yetinmesi ona büyük ölçüde yardımcı olur ve şaşmadan adım adım ilerleyerek başarıya ulaşır. Ancak başarıya ulaşınca da umduklarını bulamamanın hayal kırıklığını yaşarlar.
Oğlak Burcu insanı olur ol­maz, herkese güvenmez. Sadece kendisine güvenir, yengeç gibi en­dişeli, karamsardır çok zor dostedinebilir. Ama dOst olduğu kimseye de ömrü boyunca güvenecektir. İşin tuhaf yönü de Oğlak insanının kendine hiç benzemeyen tipleri dost olarak seçmesidir. Bunun nedeni de Oğlak'ın gizlediği neşe ve canlılıktır. Kendisine kötülük edenleri affetmez. Eninde sonunda da intikam alır.
Sevgide soğuk gibi duran Oğlak insanı, üstün eş ister. Böyle birini bulunca da ona maddi manevi her istediğini vermeye çalışır. Oğlak insanı fevkalade bir dost ve korkunç bir düşmandır.
Oğlak insanı araştırma, matematik, diğer bjlim alanlarında başarılı olabilir. Özellikle para konusunda yeteneklerini gösterebilir. Emir alabildiği için iyi bir asker de olabilir. Büyük şirketlerin başına geçmesi de zor değildir.

Kaynak: MsXLabs.org & Astroloji Ansiklopedisi
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen asla_asla_deme; 17 Haziran 2009 14:04
Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....