Arama

Türkiye ve Avrupa Birliği - Tek Mesaj #20

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Kasım 2005       Mesaj #20
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Avrupa Birliği Komisyonu tarafından yayınlanan 2005 Yılı İlerleme Raporu nda, Türkiye nin çevre konusunda bir hayli sorunlar yaşadığı tespit edildi.

AB müktesebatına uyumda Türkiye için en zor birkaç başlık arasında sayılan çevre de durum, Çevreyle ilgili müktesebatın iç hukuka aktarımının genel düzeyi düşüktür. sözleriyle özetlendi.

AB Komisyonu, Türkiye nin bu konuda yalnızca atık yönetimi, doğanın korunması ve gürültü alanında bazı ilerlemeler sağladığını tespit etti. Komisyon, Türkiye den, AB nin taraf olduğu uluslararası sözleşmeler ve müktesebatta yer alan sınır aşan sorunlara özel önem vermesini istedi. İlerleme Raporu nda, Türkiye nin çevrenin korunması gereksinimlerini tüm diğer politikaların tanımlanmaları ve uygulanmaları ile bütünleştirmesi gerekmektedir. Ayrıca, idari kapasiteyle çevre politikalarının uygulanmasına müdahil kurumlar arasındaki eşgüdümü sağlayan mekanizmaların güçlendirilmesine özel önem verilmesi gerekmektedir. denildi.

Rapor, çevre müktesebatının uygulanmasının temini için önemli ölçüde yatırım yapılması gerektiğini bir kez daha aktardı ve Bu bağlamda, bütün yeni yatırım projelerinin AB çevre müktesebatı ile uyumlu olması gerektiğinin altı çizilmelidir. uyarısında bulundu. Türk uzmanlar, söz konusu yatırım miktarını 50-60 milyar Euro olarak hesaplıyor.
Son düzenleyen Daisy-BT; 21 Şubat 2011 23:22