Arama


_GüzelikMeleği_ - avatarı
_GüzelikMeleği_
Ziyaretçi
10 Şubat 2013       Mesaj #25
_GüzelikMeleği_ - avatarı
Ziyaretçi
Geçtiğimiz Nisan ayında Facebook, en popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan ve fotoğraf düzemek için kullanılan Instagram’ı satın almıştı. Buna karşılık Google da sessiz kalmadı ve Instagram’ın en büyük rakibi olarak bilinen iOS tabanlı bir uygulama olan SnapSeed’e sahip Nik Software’ı bünyesine kattı. Bu hamle internet dünyasında “Google’ın büyük bir mobil uygulama geliştiricisini satın alması, Facebook’un geçtiğimiz aylarda gerçekleştirmiş atılıma bir cevap niteliği taşıyor” şeklinde yorumlanırken, pazarda ne tür yenilik ve değişiklik olacağını hep birlikte göreceğiz.
Google’da mühendislik bölümünde başkan yardımcılığı yapan Vic Gundotra, Google Plus hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamada satın alma haberini duyurarak, fotoğraf uygulamaları alanında yeni bir rekabetin haberini herkese vermiş oldu.

Bildiğiniz üzere SnapSpeed de Instagram’a benzer olarak fotoğraf düzenleme ve bu fotoğrafların Facebook, Flicker, Twitter ve benzeri popüler sosyal ağlarda paylaşılmasına olanak tanıyan bir uygulama. Bu gelişmelerden sonra mobil teknoloji meraklıları, geçtiğimiz günlerde yeniden alevlenen bu rekabetin, önümüzdeki dönemde son kullanıcının ne kadar işine yarayacak yeniliklere yol açacağını merak eder oldu.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Efulim; 12 Şubat 2013 13:15 Sebep: Link korumalı resim kaldırıldı.