Arama


keten_kedi_ - avatarı
keten_kedi_
Ziyaretçi
13 Şubat 2013       Mesaj #6
keten_kedi_ - avatarı
Ziyaretçi

Eğer gerçekten 60 cm zıplayabiliyorsan yaşıtlarına göre çok atletiksin. Sana burdan sipariş verir gibi mevki söylemek yanlış olur. Pivot oyna denilse, karşına senden çok daha uzun, kollarını çok iyi kullanabilen ve pivot hareketlerini çok iyi bilip seni çok rahat egale edebilecek elemanlar çıkabilir ve duvara çarpmış gibi olursun.
Point guard denilse , karşına çok iyi bir guard çıktığında atletikliğin ona sökmez. Seni geçmesi için bir-iki crossover yeter.

Mevkini belirlemek tamamen sana ve koçuna (eğer herhangi bir takımda oynuyorsan) bağlı.Çünkü kendini her mevkide gözlemleyebilmen lazım. Sadece boy ve kilo özelliklerine göre mevki seçersen hata yaparsın. Çok uzun boylu olup da oyun kurucu olan basketbolcular da var. Magic Johnson , Shaun Livingston vb. birçok oyuncu örnek olarak gösterilebilir.

Senin yapman gereken, kendini en iyi gördüğün mevkide özelliklerini geliştirmen olacaktır. Mesela bu atletikliği kullanıp iyi bir Small Forward olarak kendini geliştirebilirsin. Yada kendini iyi bir 4 numara olarak görüyorsan bu alanda kendini geliştirip atletik ve bitirici bir 4 numara olabilirsin. 2 gün guard oynayıp, sonra "sıkıldım" deyip pivot oynarsan basketbol zevkin bir süre sonra yok olur.
__________________