Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
01:53, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Cumartesi, 06 Aralık 2025 - 01:54
Arama
MaviKaranlık Forum
Leyla Erbil
-
Tek Mesaj #3
Efulim
VIP
VIP Üye
14 Şubat 2013
VIP
VIP Üye
PEN Öykü Ödülü Leyla Erbil'in
MsXLabs.Org
PEN 2013 Öykü Ödülü bugün, Dünya Öykü Günü etkinliğinde Leyla Erbil'e verilecek.
PEN 2013 Öykü Ödülü’nü kazanan usta yazar Leylâ Erbil odaklı Dünya Öykü Günü etkinliği bugün İstanbul Fransız Kültür Merkezi’nde yapılacak. Ödül töreninin yapılacağı etkinlikte Leyla Erbil'in hazırladığı Dünya Öykü Günü Bildirisi de okunacak.
PEN Öykü Komitesi Başkanı Zeynep Aliye’nin öncülüğünde düzenlenen etkinlik Fransız Kültür Müdürü Bérénice Gulmann ile PEN 2.Başkanı Halil İbrahim Özcan’ın açılış konuşmaları ile başlayacak.
Leyle Erbil'in hastalığından dolayı katılamadığı etkinlikte Nedret Öztokat, Cem Mumcu ve Onur Behramoğlu Leylâ Erbil’in eserleri üzerine birer konuşma yapacak. Etkinlikte ayrıca Erbil, Camus ve Galeano’dan birer öykü paylaşılacak.
PEN Türkiye Yönetim Kurulu bu yıl PEN Öykü Ödülü'nün oybirliğiyle Leyla Erbil'e verilmesini kararlaştırmıştı. Kararın gerekçesinde şu ifadelere yer verilmişti.
"Edebiyat alanındaki olağanüstü eserleri, laik ve demokratik bir Türkiye yönündeki mücadelesi için bir şükran ifadesi olarak 2013 PEN ykü Ödülü'nünusta yazarımız Leyla Erbil'e sunmaktan kıvanç duyuyoruz.
"Yaratıcılığını bugüne dek aydın sorumluluğu ve hiç eksilmeyen gençlik coşkusuyla beslediğini için kendisine teşekkür ediyoruz."
Kaynak
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Sen sadece aynasin...
Kapat
Saat: 01:54
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen