Arama


Electrify - avatarı
Electrify
Ziyaretçi
20 Şubat 2013       Mesaj #2
Electrify - avatarı
Ziyaretçi
Bir balın doğal ve katkısız olduğunu bir tüketici olarak anlamak mümkün değildir. Her balın (saf olduğunu düşündüğümüz) üretildiği yöreye, balın türüne, mevsim şartlarına göre kendine has tadı, kokusu,rengi ve kıvamı olur. Hatta standart ve basit tahlil yöntemleri dahi katkılı bir bal ürettiğinizde dahi “saf bal” sertifikası almanıza mani değildir. Detaylı tahlil yöntemleri ise oldukça pahalı ve her yerde yapılamadığı için ise bilimsel çalışmalar dışında tercih edilmez. Biz kendi arılarımızdan biliriz ki aynı kovandan aynı anda aldığımız balın tadı, rengi kıvamı dahi farklılıklar gösterebiliyor. (40 yıldan fazla bir süredir arıcık yaptığımız için farkı anlayabiliyoruz) Tabi bu detayda herkesin bunu anlaması çok kolay değil. Ancak karşılaştığımız en ilginç konulardan birisi, özellikle sonradan aroma katılarak standart hale getirilmiş ballara alışmış tüketicilerin saf bal yediklerinde farkı çok net anlayabildiğidir. Bu bilgiler altında balın nasıl ve kim tarafından üretildiğini görmeden, sürekli yanında durmadan kimse balın saf ve katkısız olduğundan emin olamaz. Bu nedenle bu durum arıcılar ve bu işin ticaretini yapanlar tarafından kolaylıkla kullanılır.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.