Arama

Yüz Maskeleri - Tek Mesaj #25

adsız - avatarı
adsız
VIP VIP Üye
21 Şubat 2013       Mesaj #25
adsız - avatarı
VIP VIP Üye



Yüzünüzdeki Çillerden Kurtulun!

Çiller genellikle açık tenlilerde, dolayısıyla sarışınlarda ve doğuştan kızıl saçlılarda sıkça görülmektedir. Bunun yanı sıra sonradan, güneşin etkilerinden dolayı da oluşabilmektedir. Güneş ışınlarının çok fazla olduğu yaz aylarında çillerin çoğaldığını görebilirsiniz. Kışın buna nazaran daha az olabilirler; çünkü yaz mevsimine göre kışın daha az güneş ışığına maruz kalırlar.
Ciltlerinde çilleri olan kişiler için uzmanların ısrarla tekrar ettikleri konu, güneşten sıkı bir biçimde korunmaları gerektiğidir. Bunun için güneşe çıkmadan önce, kesinlikle güneş ışınlarının zararlı etkilerine karşı koruma faktörlü bir güneş kremi sürüp, mümkünse şapka kullanmalısınız.
Kullanacağınız güneş kreminin en az 30 faktör olmasına dikkat etmelisiniz ve özellikle 11:00-16:00 saatleri arasında güneşe çıkmamaya özen göstermek gerekmektedir. Ayrıca güneş kreminizi 1 ya da 2 saatte bir de mutlaka yenilemelisiniz. Bütün bu önlemlere ilave olarak, çillerin görünümünü hafifletecek, düzenli uygulamada görünmez hâle gelmesini sağlayacak bazı sırlar;

Eski Mısır ve Yunanistan’da, çilleri gidermek adına çeşitli yöntemler kullanılırmış.

Örneğin; karahindiba ve yaban turpunun bu tip sorunlarda çok iyi sonuçlar ortaya çıkardığı görülmüş. Siz de bu sebzeleri, iyice temizledikten sonra dilimleyip cildinize yerleştirdikten sonra 15 dakika bekletmelisiniz. Sonrasında herhangi bir temizlik işlemi yapmanı gerekmiyor. Herhangi bir yan etkisi olmayacağı için, istediğiniz sıklıkta bu işlemi tekrarlayabilirsiniz.
Bir başka yöntem ise: bir adet salatalığı rendeleyip bir pamuk kullanarak çıkan su ile yüzünüzü silmektir. Sonrasında limon suyu ile cildinizi temizleyebilirsiniz. Limonun içindeki asit cildinizi tahriş etmesin diye, bu işlemi en fazla 20 dakika uygulayabilirsiniz. Limon aynı zamanda tonik etkisi yarattığından cildinizin temizlenmesine ve sivilcelerin iyileşmesine de yardımcı olacaktır.
Bu tariflerde kullanacağınız meyve ve sebzelerin taze, mevsiminde ve hormonsuz olmalarına dikkat etmelisiniz.
ömr-ü bahar