Arama


Gülgeceler - avatarı
Gülgeceler
Ziyaretçi
26 Şubat 2013       Mesaj #9
Gülgeceler - avatarı
Ziyaretçi
Hamile Kadınlar İçin Besleyici Bir Çerez: Ayçekirdeği

aycekirdegi 3b1

Lezzetli olduğu kadar besleyici özelliği de bulunan ayçekirdeği içerdiği folik asit sayesinde hamile kadınların, fetüs gelişiminin sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesine
katkıda bulunuyor.

Hamile kadınların, iyi bir fetüs gelişimini güvence altına almak için, ilave folik aside ihtiyacı var. Ayçekirdeği, hamile ya da hamile olmayı düşünen kadınlar için anahtar bir besin maddesi olan folik asidi, bünyesinde en çok barındıran kuruyemişler arasında yer alıyor ve bu basit çerez, vücudun ihtiyacı olan B grubu vitaminlerini yüksek miktarda karşılıyor.
Folik asitler kırmızı kan hücrelerinin oluşumuna, gelişimine ve büyümesine yardımcı olan gıda bileşenleridir. Günlük olarak alınması önerilen folik asit miktarı, yaşa göre farklılık gösteriyor.

attachmentphp?attachmentid426058&ampd1337777622&ampthumb1

Örneğin, hamilelik sırasında, kadınlar daha fazla folik aside ihtiyaç duyuyorlar, çünkü bu dönemde kan hacminde bir artış ve dolayısıyla da kırmızı kan hücrelerinde büyüme söz konusu oluyor. Bu vitaminin eksikliği, bebekte daha yavaş büyümeye ve omurilikte yetersiz gelişmeye neden olabiliyor.