Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
02:14, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Perşembe, 11 Aralık 2025 - 02:14
Arama
MaviKaranlık Forum
Şişte Zahter Soslu Karışık Et Tarifi
-
Tek Mesaj #1
Gülgeceler
Ziyaretçi
7 Mart 2013
Mesaj
#1
Ziyaretçi
Şişte Zahter Soslu Karışık Et
Malzemeler
250 gram haşlanmış veya konserve barbunya
250 gram haşlanmış taze iç bakla
200 gram kuzu eti
200 gram tavuk eti
200 gram dana eti
Taze zahter
Orta boy bambu şiş
Maydanoz
Sızma zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Kuzu eti ve tavuk etini her birinden 10 adet kuşbaşı elde edecek şekilde kesin. Dana etinden 4 adet kuşbaşı kesin. 4 adet şiş elde edecek şekilde kuşbaşı doğranmış etleri, dana kuşbaşı et ortada olacak şekilde şişe dizin.
Etleri 8 dal taze zahter, zeytinyağı ve karabiberle tatlandırıp buzdolabında 2 saat marine edin. Yağsız tava ya da ızgarada 6-7 dakika pişirin. Diğer tarafta ayıklanmış 7 dal zahteri, 50 gram zeytinyağı ve bir avuç maydanozla blender’de çekin. Hazırladığınız aromalı sosla haşlanmış barbunyayı ve iç baklayı ayrı tencerelerde ısıtın.
Izgarada pişirdiğiniz şişte karışık etleri kendi yağı, sosu ve ısıttığınız kuru bakliyatla servis yapın.
Afiyet Olsun..
Kaynak
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Cevapla
Kapat
Saat: 02:14
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...