Arama


Gülgeceler - avatarı
Gülgeceler
Ziyaretçi
7 Mart 2013       Mesaj #1
Gülgeceler - avatarı
Ziyaretçi
Şişte Zahter Soslu Karışık Et

Malzemeler

250 gram haşlanmış veya konserve barbunya
250 gram haşlanmış taze iç bakla
200 gram kuzu eti
200 gram tavuk eti
200 gram dana eti
Taze zahter
Orta boy bambu şiş
Maydanoz
Sızma zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı

Kuzu eti ve tavuk etini her birinden 10 adet kuşbaşı elde edecek şekilde kesin. Dana etinden 4 adet kuşbaşı kesin. 4 adet şiş elde edecek şekilde kuşbaşı doğranmış etleri, dana kuşbaşı et ortada olacak şekilde şişe dizin.
Etleri 8 dal taze zahter, zeytinyağı ve karabiberle tatlandırıp buzdolabında 2 saat marine edin. Yağsız tava ya da ızgarada 6-7 dakika pişirin. Diğer tarafta ayıklanmış 7 dal zahteri, 50 gram zeytinyağı ve bir avuç maydanozla blender’de çekin. Hazırladığınız aromalı sosla haşlanmış barbunyayı ve iç baklayı ayrı tencerelerde ısıtın.
Izgarada pişirdiğiniz şişte karışık etleri kendi yağı, sosu ve ısıttığınız kuru bakliyatla servis yapın.

Afiyet Olsun..



Kaynak