Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
08:24, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Cumartesi, 06 Aralık 2025 - 08:25
Arama
MaviKaranlık Forum
Çiriş Otu (Asphodelaceae)
-
Tek Mesaj #1
_Yağmur_
VIP
VIP Üye
8 Mart 2013
Mesaj
#1
VIP
VIP Üye
Çiriş Otu
MsXLabs.org & Vikipedi, özgür ansiklopedi
Çiriş otu
Alem: Plantae (Bitkiler)
Klad Angiosperms (Kapalı tohumlular)
Klad Monocots (Bir çenekliler)
Takım: Asparagales
Familya: Asphodelaceae
Cins: Asphodelus L.
Çiriş otu, Asphodelaceae familyasından Asphodelus cinsinin oluşturan bitki türlerinin ortak adı. Mart ve Nisan aylarında yeşil yaprakları topraktan yeni çıkarken dağlardan toplanan çiriş otu sebze olarak satılır ve çok miktarda tüketilir. Çirişli börek, çorba, sulu yemek ve pilav yapılır. Kendine has bir kokusu vardır.
Türler
Asphodelus acaulis
Asphodelus aestivus
Asphodelus albus
Asphodelus ayardii
Asphodelus bento-rainhae
Asphodelus cerasiferus
Asphodelus chambeironi
Asphodelus damascene
Asphodelus gracilis
Asphodelus fistulosus
Asphodelus lusitanicus
Asphodelus luteus
Asphodelus microcarpus
Asphodelus ramosus
Asphodelus refractus
Asphodelus roseus
Asphodelus serotinus
Asphodelus tenuifolius
Asphodelus viscidulus
Ayrıca Bknz.>>
Çiriş Otu ve Sağlık için Faydaları
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Bu mesajı
1
üye beğendi.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
Cevapla
Kapat
Saat: 08:25
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...