Arama


_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
8 Mart 2013       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Çiriş Otu
MsXLabs.org & Vikipedi, özgür ansiklopedi

Çiriş otu

  • Alem: Plantae (Bitkiler)
  • Klad Angiosperms (Kapalı tohumlular)
  • Klad Monocots (Bir çenekliler)
  • Takım: Asparagales
  • Familya: Asphodelaceae
  • Cins: Asphodelus L.
Çiriş otu, Asphodelaceae familyasından Asphodelus cinsinin oluşturan bitki türlerinin ortak adı. Mart ve Nisan aylarında yeşil yaprakları topraktan yeni çıkarken dağlardan toplanan çiriş otu sebze olarak satılır ve çok miktarda tüketilir. Çirişli börek, çorba, sulu yemek ve pilav yapılır. Kendine has bir kokusu vardır.

Türler
  • Asphodelus acaulis
  • Asphodelus aestivus
  • Asphodelus albus
  • Asphodelus ayardii
  • Asphodelus bento-rainhae
  • Asphodelus cerasiferus
  • Asphodelus chambeironi
  • Asphodelus damascene
  • Asphodelus gracilis
  • Asphodelus fistulosus
  • Asphodelus lusitanicus
  • Asphodelus luteus
  • Asphodelus microcarpus
  • Asphodelus ramosus
  • Asphodelus refractus
  • Asphodelus roseus
  • Asphodelus serotinus
  • Asphodelus tenuifolius
  • Asphodelus viscidulus
Ayrıca Bknz.>>Çiriş Otu ve Sağlık için Faydaları
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.