Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
14:18, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Cumartesi, 06 Aralık 2025 - 14:19
Arama
MaviKaranlık Forum
Fesleğen ve Sağlık için Faydaları
-
Tek Mesaj #1
_Yağmur_
VIP
VIP Üye
11 Mart 2013
Mesaj
#1
VIP
VIP Üye
Fesleğen ve Sağlık için Faydaları
MsXLabs.org
Fesleğen (Ocimum basilicum):
Reyhan olarak da bilinen fesleğen, genellikle ılıman iklimlerde yetişen, beyaz veya pembe renkte çiçekler açan ve güzel kokulu yaprakları olan bir bitkidir.
Fesleğenin Faydaları:
Enerji verir.
İştah açıcıdır.
Hazımsızlığı giderir.
Öksürüğü ve baş dönmesini keser.
Ağız yaralarını tedavi eder.
Arı sokmasında zehrin etkisini azaltır.
Çayı yapılıp içilirse bağırsak gazlarını giderir.
Cildi rahatlatır.
Fesleğen ile hazırlanan losyonlarla saç derisine masaj yapılırsa saç köklerini güçlendirir. Fesleğen yağı selülit şikâyetlerini azaltır.
Şişkinlik, mide krampı, kolikler ve sindirim problemlerini giderir.
Cildi rahatlatır.
Fesleğen yağı selülit şikâyetlerini azaltır.
Sinirleri teskin edici etkisi sayesinde sinirlilik, depresyon, gerginlik ve uykusuzluk durumlarında yardımcı olur.
Fesleğen Nasıl Kullanılır?
Hem taze, hem de kurutularak kullanılan fesleğen, pişirilerek ya da çiğ yenilen yemeklerde yaygın olarak kullanılır. Kendisi pişirildiğinde tadını çabuk yitirdiği için, genellikle yemeklere son anda katılır. Süs bitkisi olarak da kullanılır. Fesleğen kokusu sivrisinek ve tahtakurusu gibi canlıları uzaklaştırır.sifalibitkileriniz.com Sinek ve böcek ısırıklarının tedavisinde doğrudan ısırılan bölgeye sürülerek kullanılır. Esans yapımında da kullanılır. Baharat olarak çorbalarda ve salatalarda koku ve lezzet vermek için kullanılır. Tamamen yıkanıp temizlenen bitkinin sıkılarak suyu çıkartılır.
Çay:
25-30 gram taze fesleğen yaprağı alınıp üzerine dört bardak kaynar su dökülerek ve 10-15 dakika süreyle demlendirilerek hazırlanan çay, günde iki-üç bardak içilir.
kaynak
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
Cevapla
Kapat
Saat: 14:19
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...