Arama


ROSE - avatarı
ROSE
Ziyaretçi
17 Mart 2013       Mesaj #2
ROSE - avatarı
Ziyaretçi
Malzemeler:

1 litre süt
15 tane incir
1 su bardağı toz şeker

Süslemek İçin:
Ceviz veya tarçın



Yapılışı:

Öncelikle aldığımız incirlerin saplarını kesip sıcak suda bekletelim.Beklettiğimiz incirlerimiz yumuşayınca sudan çıkartıp keselim.Daha sonrada süt ve şekeri ocağa alarak karıştıralım şekeri eritene kadar.Ocağa koyduğumuz süt parmağımızı yakmayacak sıcaklığa geldiğinde ocaktan alalım.Kestiğimiz incirlerimizi rondoya alıp birazda süt katarak iyice parçalayalım,parçalama işlemi bittikten sonra kalan sütümüzüde ekleyerek karıştıralım.Hazırladığımız tatlımız kaselere konularak 1-2 saat kadar oda sıcaklığında bekletilir ve daha sonrada 1 saatte dolapta bekletildikten sonra servise sunabiliriz.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.