Arama

Kobe Bryant - Tek Mesaj #1

careless_WhispeR - avatarı
careless_WhispeR
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
14 Kasım 2006       Mesaj #1
careless_WhispeR - avatarı
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
Kobe Bryant
MsXLabs.Org



Bir NBA oyuncusu nun oğlu olmak aslında hiçte sanıldığı kadar iyi birşey değildi. Milyonlarca çocuğun aksine çok çok rahat ve huzurlu bir yaşantı onun önündeydi ama sürekli takaslar veya transfer lerle şehir hatta ülke değiştirmeleri ilerde yaşayacağı sorunların temelini atacaktı. "Arkadaşsızlık"

NBA oyuncusu Joe Bryant ve eşi Pamela Bryant'ın oğulları Ko be'nin hikayesi 23 ağustos 1978de Phile delphia da başladı. İsmini ilginç bir şekilde annesi hamileyken yemek yediği bir lokantadaki "Kobe usülü biftekten" almıştı. ve büyükannesi bu ismi duyduğunda hiç hoşlanmadı ve nüfusa kayıt olunana kadar Joe ve Pamela'nın bu fikrini değiştiremedi.
Ama şimdi alışılmadık bir isme sahip olmak Kobe'yi memnun ediyor. İsmini aldığı Kobe şehrine yaptığı ziyarette halkın kendisine aşırı yoğun ilgisinden çok şaşırmış ama aynı zamanda da bundan memnun kalmıştı. Bu yüzden bu ismi taşımaktan büyük gurur duyuyor. Bryant ailesi hiçbir zaman birbirlerine sıkı sıkıya bağlı bir aile olduklarını belirtiyorlar ailedeki dayanışma üst düzeymiş. İşte Kobe'yi ligteki diğer oyunculardan ayıran en büyük nokta bu o zor koşullardan değil iyi bir aile ortamından geldi. En büyük problemleri baba Joe Bryantın işi gereği sürekli şehir değiştirmeleriydi. NBA kariyeri boyunca vasatı aşmayan bir oyuncu olan baba Bryant, Kobe doğduğunda Philedelphia'da oynamaktaydı ve burası Kobe'nin çocukluk yıllarının geçtiği yer ve halen bile ailesi nerde yaşıyor olursa olsun evi olarak kabul ettiği yer. Daha sonra baba Bryant Housten'a, oradan San Diago Clippers'a takas edildi. Ve nihayet Kobe 5 yaşındayken kendisinin yaşamında önemli bir yer edinecek olan İtalya'ya taşındılar. Her ne kadar ilerde oğlunun olacağı büyük bir şöhret değilse de Joe Bryant Kobe için bir kahramandı. O günleri annesi dile getirdiğinde küçük Kobe babasının maçlarını izlerken havlusunu ve içeceğini yanına alıp televizyonun başına geçtiğini ve babasını birebir olarak kendi oyuncak potasında taklit ettiğini söylüyor. Basketbol altyapısı işte o dönemlerde atılmıştı ama Kobe'nin İtalya'daki döneminde tek tutkusu basketbol değildi her İtalyan genç gibi Kobe'de 8-9 yaşlarında futbola merak salmıştı. Fakat zamanla bütün ilgisi basketbola kaydı. Bunun olması için 2 sebep vardı. Birisi her sene gittiği Philedelphia ve ikinci nedense benim hormonlu diye nitelendirdiğim olay, Kobe 11 yaşından itibaren çok hızlı bir biçimde büyümeye başlamıştı. Phi de basketbola başlarda pek iyi başlayamadı. Çünkü oyun onun İtalya'da öğrendiğinden çok farklıydı. Kobe oyun içindeki küçük sertliklere, trashtalk'lara küçük hilelere pek alışkın değildi ama kısa sürede adapte oldu. Basketboldaki ilk gelişimini 11-13 yaşları arasındayken olmuştu.13 yaşındayken Kobe artık herkesle birebir oynayabilecek özgüveni buluyordu kendisinde. Basketbolcu ve voleybolcu kız kardeşlerini nihayet yenebiliyordu babasınıysa teke tek tek potada halen mağlup edememişti ama,o günlerde çok uzakta değildi artık Joe Bryant oğlunu yenmek için ufak hilelere ve "size" üstünlüğünü kullanmaya başlamıştı. Fakat bu durum 13 yaşına kadar sürdü ve Kobe babasını artık yeniyordu.



Kobe 13. yaşını bitirirken Joe Bryantında ar tık aktif basket bolu bırakma vaktinin gelme siyle Pennsyl vania'ya kesin dönüş yaptılar. Babasının genler inden aldığı yete neği burada İtalya'da ve yaz tatillerinde Phiden öğrendiği tarzla harmanlayan Ko be burada oyna dığı bir maçta lisede koçluğu nu yapacak olan Gregg Downer'ın göz üne girmeyi başaracaktı. Downer onu ant renmana davet ediyordu üstelik bu kararı vermesi için onu 5 dakika izlemesi yeterli olmuştu.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 26 Kasım 2015 00:18
http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic184255_2.gif