Arama

tuOneLa - avatarı
tuOneLa
Ziyaretçi
14 Kasım 2006       Mesaj #1914
tuOneLa - avatarı
Ziyaretçi
Gölcük Depremindeki Esrarengiz Fareler
Saat 02.45 olmustu.O aksam simdiye kadar görmedigim derecede gökyüzü berrak ve yildizlar çok yakindi.Tam Gölcük de donanmanin biraz açiginda aglarimiz denizdeydi.Küpeste altinda 3 kisi yatiyordu,birazdan aglari toplar tekrar atariz sabahda limana gireriz diye düsünüyordum.Aglara dogru baktim.samandiralar yerlerinde yoktu.Çok sasirdim ilk defa böyle oluyordu,çok balik olmaliydi,aglari çekmeye basladik.Inanilmaz derecede balik vardi,çok büyük boyda istavritler,mezgit aglarimizi doldurmustu.Bazilari ise sanki cansiz gibiydiler.Bu sirada teknenin bütün tahtalarinin büyük bir titresimle sallandigini hissettim.Ne kadar sürdügünü tam olarak hatirlamiyorum.Digerlerine bagirmak istedim ama dilim tutuldu.O sirada gökyüzü ve deniz birden bire tarif edemiyecegim dercede degisik bir kirmizi renk aldi.Tam karsimizda deniz adeta ikiye yarilmis bize dogru geliyordu ki sol tarafimiza donanmaya dogru döndü ,bütün gemiler hallaç pamugu gibi atildi ve bir patlama oldu toz bulutu yükseldi.Sonra bize dogru döndü,üzerimize geliyordu Bu sirada tüpras da bir patlama oldu.Alevler bütün etrafi yaladi adeta,korkunç bir seyler oluyordu.Açilarak gelen deniz bizi tam ortasina aldi,teknemin(1oMt.)yükseldigini gördük,denizin dibindeki kumlar göründü ve hizla yere çarptik.ne oldugunu tam olarak anliyamamistik ki,teknenin içinde yüzlerce fare olustu,hepsi büyüktü ve yavas çekimdeki hareketleri yapiyorlardi.Fareler adeta etrafimizda uçusuyorlardi,ben simdiye kadar bukadar büyük ve fazla fare görmedim.Tam o sirada yukari çekin gibi seler duyuldu,bir taneside dikkat edin fareler var diye bagiriyordu,gerisini hatirlamiyorum.

Bu olayi balikçi Yasar beyin agzindan dinledikden sonra teknesine gittik.teknenin omurgasi gerçektende kirilmisti.Aradan 10 gün geçmesine ragmen aglardaki baliklar kurtlanmis olarak duruyordu,gerçektende çok büyüktüler,ama hiç fare ölüsüne raslamadik.Kendisi teknesinin yeni oldugunu ve evi gibi oldugunu bu sebeple içinde fare olmasinin mümkün olmadigini söyledi.Tatanoz ve kuduz asisi yapilmis.Bir daha denize çikmayacagini söyledi.
balikçinin anlattiklarini buraya aktarirken bir miktar düzenledim ama özüne sagdik kalarak.Ben burada farelerin slow-motion hareketlerini ve ortaya çikmalarini paranormal bulduk.Neden böyle hareket ediyorlardi acaba bir zaman karmasasi olabilirmiydi.Tabiki bilmiyoruz ama fareleri bir çok tanik dogruladi,kiyi arastirmalarinda ise bir tek fare ölüsüne bile raslanmadi.Denizin ortasinda yarilan yariga çarpan tekneye fareler nereden dolmustu.?