Arama


Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
16 Nisan 2013       Mesaj #53
Avatarı yok
Yasaklı
Alıntı

bende söyle derdim: sen bana sadece secenek vermedin, sen bana hangi secenegi secegimide biliyordun! ozaman beni niye cezalandiriyorsun? ben kendi kendimi yaratmadim, beni bütün varligimla ve seceneklerimle yaratan sensin. hem hangi secenegi sececegimi biliyorsun, hemde secenegi sana biraktim diyorsun. bunun mantigi nerede?

Bu iş o kadar basit değil.Böyle saçma sapan bir sorgulamada bulunamazsınız.Gözden kaçırdığınız çok önemli bir ayrıntı var.Siz sınanıyorsunuz ve bu bir İMTİHAN! Ayrıca dediğiniz gibi cevaplar değişmeyecek.Çünkü siz gerçeği kabul etmeseniz de gerçek budur ve kaderi sorguladıkça cevabını bulamayacağınız ve sözüm ona cevabını bulduğunuzu sandığınız sorular daha çetrefilli bir şekilde sizi bir girdap gibi saracaktır.Siz yukarıdaki cümleyi kendi kendinize tekrar edip durun. Bu sözle ne anlatılmak isteniyor acaba diye. Eğer nasibinizde bir şeyler varsa belki hissenize de bir pay düşer!

Kuldaki cüz-i irade,akıl sır ermez külli iradeye nispetle küçüktür;yoksa Hakk'ın nimeti olarak büyük.Kaderi kendi sınırlı kudretine göre ölçen akıl,sınırsızı nasıl ölçebilir?