Arama

nötrino
Yasaklı
27 Nisan 2013       Mesaj #108
Yasaklı
Alıntı

ben bahçemde yetişkin erkek bir kedi besliyorum ancak kedimin kuyruğuna bir şey olmuş hani iki erkek kedi kavga ederken kuyruklarını hafif kaldırıp meydan okurlarla işte öyle kalmış kuyruğu kıpırdatamıyor(en ucunu ve ortasını kıpırdatamıyor vücuduyla birleşik olan yeri aşağı yukarı yapabiliyor) ancak canı yanmıyor ve kuyruğunu kıpırdatamadığından dolayı oturamıyor çünkü kuyruğu bacaklarının arasına giriyor. sizce ne olmuş olabilir?

Kedilerin kuyruk yapısı kıkırdak dokudan oluşur.Bu tür durumlar genelde kuyruğun hareketini sağlayan sinirlerin zarar görmesi sonucunda oluşur.Bazen sinirler kendini yenileyebilir. Ama sinirler ileri seviyede zarar görmüş ise kalıcı sorunlar oluşabilir (kuyruk felci ...vs gibi) Acilen kediciği veterinere görütürüp tedavisini yaptırmalısınız!

Alıntı

yavruyu bizim bahçedeki diğer anne kedinin yavrularının arasına kaynattım yavrular küçük yavruya vuruyo ama neyse anne önce kabul etmedi sonra girdi yuvaya emzirdi yaladı yavruyu sonra galiba huylandı zıpladı kaçtı yuvadan zıplarken 1 tane yavrusunu ve annesiz yavruyu düşürdü geri koydum hepsini yuvaya şimdi iyiler ancak diğer yavrular annesiz yavrunun 2 katı bunlar yuvadan çıktığında annesiz yavru ortada kalacak ben buna üzülüyorum.

Alıntı

bir kedi yavrusunu bahçeye bırakıp gitmiş yavru feci şekilde bağırıyor bir kutuya önce gazte sonra bez koydum içinede yavruyu bizim bahçede yavrulsrı olan bir kedi daha var ama bu yavruya bağırıyor ne yapabilirim anne kediyi tutup yavruya süt m emzirtiyim bide bu yavru hapşırıyo galiba

Yavru kediciği önce veteriner kontrolünden geçirin ve yavru kediciğe önceki sayfalarda bahsettiğim pratik yöntemleri uygulayarak bakmaya çalışın.Başka kediler kendi yavruları dışındaki bebek kedicikleri kabul etmezler.Kabul edenler de olabilir ama bu nadir bir durumdur.O nedenle yavru kediciğin kendi annesini bulmaya çalışın.Anne kedi fazla uzaklaşmış olamaz.Büyük bir ihtimalle o da yavrusunu arıyordur!

Alıntı

yavru kedilerin göz renkleri kaç haftalıkken belli olur?, yavrular kaç haftalıkken yuvadan çıkıp gezmeye ve koşmaya başlar?, yavrular ne zaman sütten kesilir? ve son olarak yavrular kaç haftalıkken anneden ayrılır?

Göz renkleri (İris) =>4-6 haftalık.
Yürüme => 14-21 günlük.
Sütten kesilme dönemi => 6-8 haftalık.
Anneden ayrılma dönemi => Yavru kedicik 2 aylık olduğunda!

Alıntı

ben bizim terasta henüz bir iki haftalık 5 kedi buldum anaları ilk hafta yanlarındaydı ama şimdi hiç gelmiyor ve kedileri nasıl besliceğimi bilmiyorum bana yardım edin onların seslerini duydukça içim acıyor

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

balkonumuzda bir kedi 3 yavru yapmış biz yanlışlıkla anne kediyi korkutup kaçırdık onlara nasıl bakacağımızı anne kedinin gelip gelmeyeceğini yavruların ne kadar aç dayanacağını bilmiyorum lütfen yardım edin

Yavru kedi bakımı çok zor bir iştir hele ki 3 - 5 yavru var ise daha da zorlaşır bu durum.Anneleri mutlaka gelecektir yavrularını bırakıp gitmez çünkü.Yavru kediciklere elinizden geldiğince önceki sayfalarda bahsettiğim pratik yöntemleri uygulayarak bakmaya çalışın.Bunun yanında anne kediciği de takip edin mutlaka gelecektir.Yavru bebek kediciklerin (özellikle gözleri açılmamış olanların) annelerinin yanında olmaları zorunludur.Maalesef bu aşamadaki annesiz yavru kediciklerin yaşama olasılığı çok çok düşük oluyordur!