Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
04:15, 2 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Cumartesi, 06 Aralık 2025 - 04:18
Arama
MaviKaranlık Forum
Microsoft Xbox IllumiRoom Projesi
-
Tek Mesaj #2
nötrino
Yasaklı
7 Mayıs 2013
Yasaklı
Xbox 720’nin Microsoft IllumiRoom Çevre Projektörü
Microsoft IllumiRoom, Kinect'ten sonra Xbox'ın yeni gözdesi olacak gibi görünüyor.Oturma odanızdaki geometrik ve renk bilgilerini kullanarak IllumiRoom çeşitli etkileyici efektler oluşturabiliyor. IllumiRoom mobilyalarınızın renk doygunluğunu yükseltebilir, eşyalarınızı siyah-beyaz yapabilir ya da köşeleri belirginleştirip çizgi film efekti verebilir. Bunun yanı sıra, IlluminiRoom arka planda yıldızları, zemininizde kartanelerini de yansıtabiliyor. Belki de en ilginç olan efektlerden birisi ise radyal titreme, bu efekte oturma odanızın fotoğrafını çeken sistem, onu bozduktan sonra tekrar yansıtıyor ve bu da silahın ardından gelen bir titreme gibi size yansıyor.
Gerçek sihir ise oyunlar IllumiRoom avantajı için programlandığında ortaya çıkıyor. Duvarınız ve eşyalarınız birden savaş meydanına dönüşüyor ve siz gerçek bir asker oluyorsunuz. Skyrim dünyasının ya da Crysis New York’unun evinizde olduğunu düşünün. Elbette seçenekleri değiştirerek yalnızca patlamaları ya da üzerinizden geçen kurşunları görmek de isteyebilirsiniz. Bu size kalmış; ne de olsa IllumiRoom ile objeler bile bomba gibi kahve masanıza kadar yuvarlanabiliyor!
IllumiRoom’u geliştiren Microsoft Araştırma ekibine göre 11 farklı efekt oluşturulabiliyor. Şimdiye kadar 10 oyuncunun ve 15 oyun üreticisinin elinden geçen sistem her iki gruptan da “çok iyi tepki” aldı. İleriki adım olarak,
IllumiRoom projektör ve kinect sensörü
bir olarak üretim aşamasına getirilecek.
Araştırma ekibine göre:
“İdeal olarak, IllumiRoom direkt olarak yeni nesil konsola entegre edilmiş olacak ve yeni oyunlar tabandan başlayarak IllumiRoom için de dizayn edilecek”.
Microsoft’un orijinal IllumiRoom’u Samsung’un CES keynote’unda sunduğu düşünülürse, Mikrosoft’un IllumiRoom’u piyasaya sürmek için Samsung ile çalışacağı söylenebilir.IllumiRoom’un kışın çıkarılması beklenen Xbox 720'lere yetişip yetişemeyeceği konusu henüz net değil. Bunun yanında günümüz geniş açılı LED projektörlerine bakarak fiyatlara etkisinin ise birkaç yüz dolar kadar olacağını söylemek mümkün.
Kaynak:
ExtremeTech
(29 Nisan 2013,09:09)
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Kapat
Saat: 04:18
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.