Arama


yaren - avatarı
yaren
Ziyaretçi
9 Mayıs 2013       Mesaj #10
yaren - avatarı
Ziyaretçi
Elektrik olmasaydı en başında evimizde kullandığımız bazı eşyaları kullanamazdık.
Ya elektrik olmasaydi, yasamimiz nasil olurdu?
Siz bu konuyu okuyamazdiniz ve dogal olarak internet olmazdi..Internet olmayinca bilgi alis verisi cok daha zor olurdu..Is hayati cok daha bayagi olurdu..Aile hayati ise belkit daha iyi olabilirdi ama digeririnden farksiz sekilde..Genel anlamda bayagi bir yasam olurdu cunku yasamimizda ki amaclar cok yonlu olamazdi..

Elektrik olmasaydı, gözlerimiz karanlığa alışır, karanlığı yok sayardı belki... elektrik enerjisine bu kadar bağımlı hale gelmek yerine, düşünce enerjisini kullanmayı öğrenirdik,her türlü iklime uyum sağlamayı öğrenen insan fizyolojisi ısınmak içinde gerekli evrimi geçirirdi... vs.. vs.. elektrik olmasaydı herşey bu gün olduğundan daha kötü olmazdı.....

Elektrik olmasa her şey çok farklı olurdu.Belki de insanoğlunun en büyük icadı bu olmuştur.Son yüzyıldaki olağanüstü gelişmelerin temel etkeni elektriktir.

İletişim, haberleşme, ulaşım,sağlık,eğitim; neredeyse bütün alanlara kadar uzanan bir yelpazede etkili olduğunu söyleyebiliriz.

Bilim elektriğe çok şey borçludur.

Elektriğin belki de en büyük getirisi, boşa giden, verimsiz geçen akşam saatlerini ve geceleri de insanın birşeyler üretebileceği şekle getirmiş olmasıdır.Yapay güneşlerimiz var artık her yerde ve geceler de gündüzler kadar anlamlı.

Elektrik, bir çağı kapatacak kadar tarihe damgasını vurmuş, milyonlarca kıvılcımın kaynağı ve özü olmuştur.

Kısacası Anlatmak Gerekirse Şu Şekilde Maddeleyebiliriz.
1.Kullandığımız pek çokaraç çalıştırılamazdı.
2.İşler daha zor ve yavaş olur,üretim azalırdı.
3.Aydınlatma yapılmaz,çalışma için ayıracağımız süre kısa olurdu.
4.Üretimiçin fazla insan gücü gerekirdi.
5.Günlük yaşam zorlaşır,bugünkü eylence çeşitliliği olmazdı.
6.Ulaşım ve haberleşmedeki hız ve kalite çok düşerdi.
Son düzenleyen Safi; 16 Mart 2016 17:36