Arama


serdal adabayın - avatarı
serdal adabayın
Ziyaretçi
13 Mayıs 2013       Mesaj #10
serdal adabayın - avatarı
Ziyaretçi
Yabancılara Çalışma İzni
Türkiye'de çalışacak olan yabancıların "Oturma İzni" olarak bilinen İkamet Tezkeresi almaları ve akabinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na başvurarak "Çalışma İzni" almaları Kanuni bir Zorunluluktur.

Ülkemizde kaçak olarak çalışan personele ve bu personeli istihdam edenlere ciddi miktarda para cezaları verilmekte ve yabancı personel sınır dışı edilerek Türkiye'ye giriş yasağı konmaktadır.

Sözü edilen bu tip cezalara muhatap olmamak için gerek personelin gerekse de personeli istihdam edecek şirketlerin ilgili kurumlara başvuruda bulunmaları ve gerekli izinleri almaları gerekmektedir.

Özel sektörde istihdam edilen yabancı personelin (Öğretmen, Pilot, Mühendis, Yönetici vb) yanı sıra ülkemizde sayıları her geçen gün artan (Yabancı Hizmetçi, Hizmetli, Bakıcı, Dadı) için çalışma izinlerinin alınması gerekmektedir.
yabancı uyrukluların ülkemizde çalışma izni alınması diğer bir deyiş ile yabancı çalıştırma konusunda izin veren makam Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olup istenen evraklar yabancı bakıcı çalışma izni ve yabancı personel çalışma izni için farklı farklıdır. Evrak listesine Yabancılara Çalışma İzni yabancılara çalışma izin belgesi ve oturma izni adresinden edinebilirsiniz.
Son düzenleyen _Yağmur_; 14 Mayıs 2013 09:11 Sebep: içerik düzenlendi.