Arama

Tanju Babacan - Tek Mesaj #1

Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
16 Mayıs 2013       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Tanju Babacan
MsXLabs.org & Vikipedi, özgür ansiklopedi

tanju babacan i606368

Tanju Babacan, Almanya Roth doğumlu, İstanbul 'da yaşayan Abhaz kökenli Türk moda tasarımcısıdır. 28 Eylül 1968 yılında doğduğu Almanya 'da 7 yaşına kadar yaşadıktan sonra eğitim hayatına İstanbul 'da başlamak üzere Türkiye 'ye temelli dönüş yapmıştır. Lise yıllarında çizim yeteneğinin keşfedilmesi üzerine dönemin en önemli okullarından Mediha Yener Stilistlik ve Modelistlik Okuluna katılmış ve 2 yıllık eğitimi sonrası tasarımcı lisansını almıştır.

Çalışmaları
1990 senesinde ilk sergisini henüz öğrencisi olduğu Mediha Yener Stilistlik ve Modelistlik Okulunda açmıştır, 1 yıl sonra 1991 senesinde TGSD (Türkiye Giyim ve Sanayiciler Derneği) tarafından açılan yarışmada erkek tasarımcılar arasında birinci olarak ilk ödülünü Vitali Hakko 'nun elinden almıştır, takip eden yıllar içinde Kemer Festivali, Avşa Festivali, Hayvan Hakları (HAYTAP) , Sigarayla Savaşanlar Derneği, Türkkad, Lions Kulübü gibi bir çok dernek ve sivil toplum kuruluşu ile birlikte sosyal sorumluluk projelerine imza atmıştır, 2012 Mart ayında Molu Mücevher ile birlikte kadına şiddet konulu bir defile düzenlemiştir. Tv prodüksiyonları için de tasarımlar hazırlamıştır, bunlar başlıca; Miss Turkey 2010, Ünlüler Sirki (Star Tv), Benimle Dans Eder Misin (FOX Tv), Popstar Alaturka, Türkstar, Avrupa Yakası, Lale Devri olarak listelenebilir. Müzik sektörü de Tanju Babacan tasarımlarından çokça faydalanmıştır, Tanju Babacan giymeyi arzu eden şarkıcılar arasında Emel Sayın, Nil Karaibrahimgil, Gökçe, Bülent Ersoy, Yonca Evcimik, Ayşegül Aldinç, Nazan Öncel, Gülben Ergen, Hadise, Rober Hatemo, Davut Güloğlu vb. bir çok isim vardır. Siyaset ve cemiyet hayatından bir çok isim de mutlaka Tanju Babacan salonundan geçmiştir. Haute Couture moda tasarımı konusunda hatırı sayılır bir takipçi kitlesi oluşturmakla birlikte 2008 yılında TNJ BBCN şirketini kurarak Tanju Babacan markasını bu şirkete bağlayıp, hazır giyim koleksiyonlarını (özellikle dış giyim) ve moda tasarım prodüksiyonları da dahil olmak üzere; eğitim, seminer vb. çalışmalar yapmaya başlamıştır. 2012 senesinde İTM (İstanbul Tasarım Merkezi) Tanju Babacan Moda Programı ile 9 öğrenci yetiştirmiştir. Hala İstanbul / Teşvikiye semtinde bulunan moda salonunda Haute Couture hizmet vermektedir.

MTD (Moda Tasarımcıları Derneği) üyesi tasarımcılardandır. 12 Mart 2013 tarihinde yeni kurduğu RED BEARD by Tanju Babacan markası ile Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul kapsamında ilk hazır giyim koleksiyonunu beğeniye sunmuştur.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Jumong; 28 Ekim 2015 16:34 Sebep: Kırık link, resim yenilendi.
🌘 🚀