Arama

Tarihte Bugün - Tek Mesaj #1453

Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
19 Mayıs 2013       Mesaj #1453
Avatarı yok
Yasaklı
Tarihte Bugün / 19 Mayıs

1940 - İstanbul Dolmabahçe Stadyumunun temeli atıldı.
1948 - İstanbul Üniversitesi Talebe Birliği ile İstanbul Teknik Üniversitesi Talebe Birliği birleşti. Böylece, kısa adı TMTF olan Türkiye Milli Talebe Federasyonu kuruldu.
1961 - Güney Kore'de yapılan darbeden sonra, Başkan Po Sun Yun, görevinden istifa etti.
1966 - Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay, "27 Mayıs Devrimi'nin neticelerini kimsenin tasfiye etmeye gücü yetmez. Türk Silahlı Kuvvetleri ve onun komutanları, şu ve bu prensibin aleti değildir," dedi.
1974 - Valery Giscard d'Estaing Fransa cumhurbaşkanlığına seçildi.
1977 - Milliyetçi Hareket Partisi lideri Alpaslan Türkeş "Katil Ecevit", "Komünistler Moskova'ya", "Elde Kur'an, hedef Turan" sloganlarını yasakladı.
1995 - Gözaltında kaybedilen, 55 gün sonra ölüsü Beykoz Kimsesizler Mezarlığında bulunan Hasan Ocak, binlerce kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Dönemin İnsan Haklarından Sorumlu Devlet Bakanı Algan Hacaloğlu, "toplumdan hükümet adına özür diliyorum," dedi.
2007 - Maliye Bakanı Kemal Unakıtan Balıkesir'in Bandırma ilçesinde yaptığı açıklamada 'Bu kadar fazla sigorta primi olmaz, bunu indireceğiz. En fazla buna kafayı yordum ama seçimlerin erkene alınması nedeniyle yetiştiremedim' dedi.


Kaynak: Bilim org
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.