Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
01:54, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Pazartesi, 08 Aralık 2025 - 01:55
Arama
MaviKaranlık Forum
Karaorman Pastası Tarifi
-
Tek Mesaj #1
_VICTORY_
VIP
Silent storM
28 Mayıs 2013
Mesaj
#1
VIP
Silent storM
Karaorman Pastası
MsXLabs.org
Pandispanyası için:
22 cm çember veya kelepçeli kalıp
4 adet yumurta
120 gr toz şeker
70 gr un
3 yemek kaşığı kakao
50 gr toz badem
30 gr eritilmiş tereyağı
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
Kaplamak için:
400 ml krema
40 gr vanilya şekeri (Dr oetker vanilya şekeri Kullandım)
400 gr vişne
Şurup için:
60 gr toz şeker
125 ml su
3 yemek kaşığı kiraz likörü (Ben hazır vişne suyuyla ıslattım)
Süslemek için:
Sütlü veya bitter çikolata ruloları
bir miktar vişne
Pandispanya için;
yumurta sarılarını şekerle çırparak köpürtün,erimiş tereyağını karışıma ekleyin.Sonra kakao, badem tozu, kabartma tozu ve elenmiş unu azar azar ilave edin.Ayrı bir yerde yumurta aklarını krema kıvamına gelene kadar çırpın.Yumurta aklarını 3 dakikadan fazla çırpmamaya özen gösterin.Şimdi hamur karışımına, çırptığınız yumurta aklarını tahta bir kaşık yardımıyla ilave edin.Karışımı yağlanmış ve unlanmış kalıba boşaltın ve 180 derecede yaklaşık 40 dakika pişirin.
Krema için;
sıvı kremayı vanilya şekeriyle çırpın ve kremanızı hazırlayın.(Krem şanti de kullanabilirsiniz)
Şurup için;
bir kapta şekeri, su ve likörle birlikte 5 dakika kaynatın. Ateşten alarak soğuması için karıştırın.(orjinali bu şekilde ben yanlızca vişne suyuyla ıslattım)
Panadispanya soğuduktan sonra 3 daire oluşacak şekilde katlara ayırın. İlk pasta halkasını pasta tablasının üzerine yerleştirerek şurubun 1/3ü ile ıslatın. Sonra üzerine kremanın 1/3ünü sürün.Üst süsleme için bir kenara bir avuç kadar vişne ayırdıktan sonra kalan vişnenin yarısını kremanın üzerine dizin.İkinci pasta halkasını da üzerine koyup aynı işlemi tekrarlayın.Artan şurupla ıslattığınız son pasta halkasını da koyarak spatula yardımıyla artan krema ile sıvayın.
Pastanın kenarlarını çikolata rulolarıyla ve ortasını vişnelerle süsleyin.
Kaynak
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Tesadüfen Zirveye Çıkılmaz... Çıkılsa Bile Durulmaz...
Cevapla
Kapat
Saat: 01:55
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...