Arama


eku123 - avatarı
eku123
Ziyaretçi
1 Haziran 2013       Mesaj #3
eku123 - avatarı
Ziyaretçi
Kandırmaca 1: Ve zarf...’ya gidiyor


Bu hile biraz hazırlık gerektiriyor. Bu yılın iki katını bir kağıda yazın. Mesela şuan 2009’dayız kağıda 4018 yazın. Bunu yazdıktan sonra onu düz bir zarfa koyun ve kapatın. Sonra beğendiğiniz bir kadın seçin ve ona 4 sayıyı bir kağıda yazmasını söyleyin:

1)Doğduğu yıl (bu ise çıtır olup olmadığını gösterecektir)
2)Hayatındaki önemli bir olayın yılı. Bu ilk öpüşmesinden okuldan mezun olduğu tarihe kadar her şey olabilir.
3)Bu özel olaydan sonra geçen zaman
4)Ve yaşı

Bu 4 bilgiyi yazdıktan sonra toplamasını söyleyin. Tabii toplarken ona yardımcı olun. Sayıları topladığı zaman, ona zarfı açmasını ve içindeki kağıda bakmasını söyleyin. İnanılmaz toplanan sayı ile sizin daha önce kağıda yazdığınız sayı aynı.

Gerekenler

Bir kağıt
1 kalem
1 zarf

Sır: 4 rakam tesadüfen seçilmiş gibi görünse de, her zaman aynı toplamı verecektir.


Kandırmaca 2: İyi tahmin


Bir grup kadına yaklaşın ve onlara 10 ünlü ismi sorun. Ünlüler yaşayanlardan (Teoman), ölenlerden (Barış Manço) veya yaşayan ölülerden (Mazhar Alanson) olabilir. Bütün söylenenleri farklı kağıtlara yazınız, kağıtları ikiye katlayıp şapka veya kavanoza da koyabilirsiniz. Sonra başka bir kağıda isimlerden birini yazın ve boş zarfa yerleştirip kapatın. Bir kadından şapkadan bir isim seçmesini ve yüksek sesle okumasını isteyin. Başka bir kadından ise zarfa yazdığınız ismi sesli okumasını isteyin. Şansa bakın iki isimde aynı çıktı.

Gerekenler

11 kart
1 kalem
1 şapka

Sır: Katılanlar 10 ayrı isim söylemesine rağmen siz 10 kağıda da aynı ismi yazın. Ve olay tahmin etmeye gelince, o kağıda da aynı ismi yazın. Yalanınız açığa çıkmasın diye performans sonrası kağıtları hemen yok edin.

Kandırmaca 3: Zar teklifi


Bir gönüllü seçmeden önce, elinize bir kitap alın ve 14. sayfada yazan ilk kelimeyi kağıda yazın ve zarfa koyun. Şimdi hazırsınız. Seçtiğiniz kişiye sizin çok iyi bir mentalizm beceriniz olduğunu söyleyin. Eğer sizinle konuşmaya devam ederse, ona zar atmasını söyleyin. Ve zarın altındaki ve üstündeki sayıları toplamasını sonra ona kitabı uzatın ve zarların toplamının olduğu sayfanın (yani 14) ilk kelimesini okumasını söyleyin. Sonra elinizdeki zarfı ona uzatın ve içinde yazan kelimeyi yüksek sesle okumasını söyleyin. Kelimeler yanıt olacaktır.

Gerekenler

1 zarf
1 kağıt
1 çift zar
1 kitap

Sır: Bir çift zarın alt ve üst sayılarının toplamı her zaman 14'tür.


Kandırmaca 4: Danimarka


Danimarka en kolay ve en inandırıcı hilelerden biridir. Bir gönüllü bulun, mümkünse IQ'su göğüs ölçüsünden büyük olsun. Ve ona aşağıdaki adımları yaptırın.

1)1'den 10'a kadar bir sayı tutun
2)Onu 9 ile çarpın, sonuç 2 haneli ise, onları toplayın
3)Sayıdan 4 çıkarın
4)Bulduğunuz sayının alfabede hangi harfe denk geldiğini bulun. Örneğin 1=a veya 2=b gibi.
5)Bu harf ile başlayan bir ülke düşünün

Karşınızdaki hesaplamalarını yaptıktan sonra, hayır Danimarka’yı düşünmüş olamazsınız deyin.

Gerekenler: hiçbir şey

Sır: Eğer hesaplamaları doğru yaptıysa, ülke için gönüllünüz daima Danimarka’yı seçecektir.


Sihir gerçekten yeni partnerinizle tanışmak için güzel bir sebep olabilir.


Sihirbazlık numaraları
1-Avuçtan düşürülemeyen para:
Avucunuzun ortasına koymuş olduğunuz parayı fırçalamak suretiyle düşürebilen arkadaşınıza bir mükafat vaat edebilirsiniz. Fırçanın tüylü tarafından fırçalamak şartıyla kimse bu parayı avucunuzdan düşüremez..






2-Kartı dengeleme:
Desteden kupa birini alın çünkü kartların en kuvvetlisi o’dur. Dolayısıyla su dolu bardağı ancak o dengede tutabilir. sagdaki resimde görüldüğü gibi işaret parmağınızla gizli bir şekilde dengeliyorsunuz. Soldaki resim ise seyircinin gördüğü taraftır.







3-Burnunuz bilir:
Sihirbaz salondaki herhangi bir kişiye bir deste verir ve ondan istediği kadar kartı yüzü açık bir şekilde masaya koymasını ister. Sihirbaz odanın dışına çıkarılır ve odadakiler bir kağıt tutarlar ve sihirbazı içeriye çağırırlar. Sihirbaz içeri gelir ve seçilen kartı koklayarak bulur. Burada isin hilesi sihirbaz daha önceden odadaki biriyle anlaşır ve kartları koklarken bu kişi sihirbazı, seçilen kağıda gelindiğinde, ayağına gizlice dokunarak onu uyarır...





4-Kaybolan kalem:
Sihirbaz mendilin altına bir kalem yerleştirir. İzleyiciler mendilin altından kalemin seklini görebilirler. Birdenbire sihirbaz mendili kenara doğru açar ve kalem yok olmuştur. İşin sırrına gelince, sihirbaz kalemi mendilin altına gerçekte koymaz. Başparmağını koyar ve izleyiciler bunu kalem zannederler. Kalemi de gizlice kol yakasının içine atar.





5-Bir veya iki:
Parmağınızı resimdeki gibi yapın ve üzerine şekildeki gibi bir bilye yerleştirin. Şimdi bilyeyi parmağınızın altında döndürün. Bunu bilyenin varlığını hissedene kadar birkaç saniye boyunca döndürün. Şimdi gözlerinizi kapatın ve bu olayı tekrarlayın. Birdenbire 2 bilye hissedeceksiniz. Bu olayı kontrollü bir şekilde yaptıktan sonra bir arkadaşınıza da bunu uygulatın.





6-Dönen yumurta:
Sihirbaz bir tabak içinde 5-6 tane yumurta gösterir. Bir tabak ve yumurta alır. Yumurtayı şekildeki gibi bir topaç gibi çevirir. İzleyicilere de birer tabak ve yumurta verir ama hiç kimse yumurtayı böyle döndüremez. İşin sırrı sihirbaz gösteriden önce yaklaşık 6 dakika kaynamış bir yumurta kullanır. Pişmiş yumurta böyle dönebilir ama diğer pişmemiş yumurtalar dönemez.





7-Dengelenen bardak:
Eski bir iskambil destesinin içinden iki kart alınız. Kartlardan birini ortasından katlayıp orta yerine diğer kartı yapıştırın (destek). Su dolu bir bardak alın ve diğer kartla desteklediğiniz kartın üstüne koyun.dikkat etmeniz gereken nokta seyircilerin bu kartın sadece ön yüzünü görmesidir..kart üzerinde duran bardak seyircileri hayrete düşürecektir.







8-Sihirli değnek:
Sekil a'da elinizin arkasında duran sihirli değnek şaşkınlık yaratacak. Şekil b bunun nasıl olduğunu gösteriyor. Bileğinizi işaret parmağınız görünmeksizin diğer parmaklarınızla kavrayın. İşaret parmağınız ise arkada sihirli değneği destekliyordur.

9-Dünyanın en güçlü parası:
Seyircilerden birini çağırın ve ondan yan tarafını dönerek omuzlarından ayağına kadar duvara yaslanmasını isteyin. Şimdi diğer ayağına bir madeni para koyun ve ayağını kaldırmasını söyleyin. Para o kadar ağırdır ki parayı kaldıramaz.

10-Ağır haberler:
Bir gazete ve cetvel alın. Cetveli 7-8 cm'lik kısmı masadan dışarı sarkacak şekilde koyun. Bunun üzerine bir gazete koyun. Şimdi cetvelin ucuna ne kadar sert basarsanız basın gazeteyi masadan kaldıramayacaksınız.

11- Asansör Yüzük:
Paketleme lastiği ve seyirciden ödünç alınan bir nikah yüzüğü ile müthiş eğlence...

ETKİ: Lastik halka alınır, bir noktasından koparılıp "lastik ip" haline getirilir. İzleyicilerden bir adet nikah yüzüğü alınır ve lastiğe asılır. Yüzük lastik üzerinde yukarı yükselmeye başlar...

GEREÇLER: Fazla kalın olmayan paketleme lastiği ve ödünç alınan nikah yüzüğü.

YÖNTEM: Hile neredeyse kendi kendine çalışır. Aslında sihir lastiğin kendisindedir ama övgüyü siz alırsınız. Lastik halkayı koparın. Şimdi uzun bir lastik ipiniz oldu. Nikah yüzüğünü ödünç alın. Yüzüğü lastik ipe geçirin ve lastiği iyice gerin. Lastiğin önemli bir kısmı sol avucunuzda izleyicilerin görmeyeceği biçimde saklı olmalıdır. Yüzüğü sağ elinize yakın tutun ve ellerinizi lastik ip yatay konuma gelecek şekilde aynı seviyeye getirin. Şimdi sağ elinizi yükselterek yüzüğün sol elinize doğru düşmesini sağlayın. Sol elinize iyice yaklaştığı anda, sol avucunuzda gizlediğiniz lastik bölümünü baş parmak ve işaret parmağınız arasından serbest bırakmaya başlayın. Yüzük yukarı doğru çıkmaya başlayacaktır...Yüzüğü ve bir anı olarak da lastik ipi verin ve alkışlar eşliğinde izleyiciyi selamlayın...

12- Pantolon Cebim Delinmiş:
Arkadaş meclislerinde yapılacak bu numaranın hilesindeki basitliği küçümsemeyin, çalışacaktır...

ETKİ: Bozuk para ödünç alınır ve üzerinin işaretlenmesi sağlanır. Delik pantolon cebiniz yüzünden sürekli para kaybettiğinizi söyleyerek işaretli parayı pantolon cebinize atarsınız. "Tüh... Delik bu cebimde değilmiş" diyerek diğer ayağınızı kaldırırsınız ve izleyicinize işaretli parayı uzatırsınız.

YÖNTEM: Fazladan bir bozuk paraya ihtiyacınız var. Bir çok kişi üzerinde bozuk para olabilir. Bozuk para isterken gizli paranıza eşdeğer olanı istemeyi unutmayın. Boş bir anda, bozukluğu gizlice sol ayağınız altına saklayın. Çorabınızı düzeltin örneğin.

Sonra, izleyicilerden birinden üzeri işaretlenmiş bozukluğu alın ve sağ pantolon cebinize atıyormuş gibi yapın, bozuk para sağ avucunuzda gizli kalsın. Sağ ayağınızı sanki bozuk paranın deliği bulup aşağıya düşmesini sağlamak istiyormuşsunuz gibi sallayın. Sonra "Tüh... Delik bu cebimde değilmiş" diyerek sol ayağınızı kaldırın. Eğilerek parayı alın ve avucunuzda işaretli para ile yer değiştirin. Bu kadar basit...

13- Seyahat Eden Küller:
Arkadaşlarınızın çığlık atmasını istiyorsanız bu numarayı mutlaka öğrenin. Bu numaranın en zevkli yanı, oyun başlamadan önce gerçekleştirilen "kirli işler" dir. Tüm yapmanız gereken, oyunun sunuluşuna konsantre olmanızdır. Dahası sihir, izleyicinin avuçlarında gerçekleşir. İnsanı kendi ellerinde oluşan gizemli bir olay kadar şaşırtan bir başka şey yoktur. Yüzlerce kez uygulasanız da karşılaşacağınız reaksiyonun size sunacağı keyif azalmayacaktır.

ETKİ: İzleyicinin sol avuç içine bir tutam kül konur. Her iki avucunu kapaması ve el iç kısımlarının yere bakması sağlanır. Bir kaç sihirli el hareketlerinden sonra izleyicinin avuçlarını açması istenir. Küllerin bir avuçtan diğerine de bulaştığı görülür...

GEREÇLER: Kül dolu kül tablası..Sigara külleri "taze" olmalıdır. En fazla 1 saatlik. Taze küller deriye daha iyi yapışır.

YÖNTEM: En iyi hazırlık anı, oyuna başlamadan hemen önceki andır. En iyi mekan, kül tablasının bulunduğu bir masada ya da bir barda oturarak oyunu gerçekleştirmektir.

İlgisiz bir tavırla kül tablasını bir noktadan diğerine doğru hareket ettirin. Bunu yaparken orta parmağınızla küllere dokunarak bir parça külün orta parmak ucuna yapışmasını sağlayın.

Bunu başardıktan hemen sonra oyuna başlamayın, bir beş dakika kadar bekleyin. Parmağınızla hiç bir yere dokunmayın. Ayrıca elinizi sakın masa üzerine götürmeyin, kül parçacıkları masa üzerine dökülebilir ve oyunu berbat edebilir. Örneğin, bileğiniz masa kenarında eliniz boşluğa bakar durumda olsun. Ellerinizin ve parmaklarınızın gayet doğal görünmesine dikkat edin.

Hazır olduğunuzda oyunu yapacağınız kişiye "Ellerini böyle tut" derken, kollarınızı bel seviyesinde getirin. Avuçlarınız yere bakarken, rahat ve gevşek olsun. Parmaklarınız izleyiciniz doğrultusunda olacaktır. Bu noktada ellerin gevşek olması gerekir, aksi halde parmak uçlarınızdaki küllerin görülme tehlikesi vardır.

İzleyici hareketlerinizi takip edip uygularken ellerini tutun ve hemen izleyicinin sağ ve sol ellerini düzeltiyormuş gibi yapıp bir kaç santim yukarı kaldırın. Baş parmaklarınız izleyicinin elinin üstündeyken, diğer parmaklarınız yumuşak bir şekilde avuç içlerini bastırsın. Böylelikle sağ orta parmak uçlarındaki küller izleyicinin sol avucu içine geçecektir.

Sağ parmaklarınız ve sol parmaklarınız aynı anda avuç içlerine aynı anda dokunduğu için izleyici tarafından masum bir "ellerini düzelt" hareketi olarak algılanacaktır. Bu arada "öyle değil, böyle.." demeyi de unutmayın.

Oyunun bu kısmını yakın bir arkadaşınızla sürekli olarak deneyin. "Ellerini böyle tut" ile başlayıp, "öyle değil, böyle.." hareketi beş saniye içinde gerçekleştirilmelidir.

Hayret verici bir şekilde hile tamamlanmıştır. Geri kalanı rol kesme ve sunuş kalitesine kalmıştır. İzleyici hilenin başladığından habersizdir. (Haksızlık değil mi?).

İzleyiciye "Şimdi ellerini sıkmadan yumruk haline getir" derken, her iki elinizi yavaşça kapayın. Yumruğun sıkı olmaması gerekir aksi halde izleyicinin avucundaki külleri parmaklarına sıvanacaktır. Parmakların avuç içine değmemesine dikkat edin. İzleyici sizin hareketlerinizi taklit ettiğinden dikkatinizi ellerinize yoğunlaştırın o da ellerinize konsantre olsun.

İzleyici sizi taklit ettikten sonra sağ orta parmağınızla kül tablasından bir parça kül alın ve sorun "seç bakalım sağ mı sol mu?".

Yanıt "sağ" olursa "Tamam, o halde sağ elini çevir ve avucunu aç" deyin.

Yanıt "sol" olursa "Tamam, o halde sol elini kapalı tutarak sağ elini çevir ve avucunu aç" deyin.

Gördüğünüz gibi masum izleyicinin hiç bir şansı yok. Mutlaka sağ avucunu açması sağlanacak.

Sağ avuca biraz önce aldığınız külleri sürün. Bir mendil alın ve ellerinizi silin. Böylelikle izleyici ellerinizin temiz olduğuna ikna olsun. Bu noktadan sonra oyunun sonuna kadar hiç bir şekilde izleyiciye dokunmayın.

"Avucunu kapa ve ters çevir" dedikten ve bir kaç sihirli hareket ve sihirli sözden sonra "sağ avucunu aç" deyin. Evet "sağ" avucunu. Burada "sihirbazın başı dertte" espirisini uygulayacağız. Avuç açıldığında küller görünecektir. Bu noktada biraz bozulmuş numarası yapabilirsiniz. Sihirli sözlerin eksik kaldığı bahanesiyle sağ avucu tekrar kapattırın, yeni sözleri söyledikten sonra önce sağ sonra sol avucun açılmasını söyleyin. İzleyici sol avucunda külleri gördüğünde çığlığı basacaktır.

14- Kes-Birleştir:
Bir diğer basit ama etkili oyun. Bol bol pratik yapmadan gösteriyi denemeyin...

Yaklaşık 20cm uzunluğunda bir ipe ihtiyacınız var. İpi sol elinizde tutun. İpin alt ucunu sağ elinizle alın ve sol baş ve işaret parmaklarınızın arasında tutarak bir halka oluşmasını sağlayın. Sağ elinizle ipi izleyici tarafındaki orta noktasından tutup sol elinizin arkasına doğru götürün. Halkanın ortasını avucunuza doğru götürürken, sol avucunuzu siper edip, baş parmağınızla ipin avucunuza yakın bölümüne takın ve çekin. Yapmak istediğimiz, ipin avucunuza yakın kısmından ikinci bir halka oluşturmak. İzleyici biraz önce sol elinize doğru götürdüğünüz halkanın orta kısmını sol elinizde tutuyormuşsunuz zannedecektir. Oysa gerçek orta kısım avuçta saklı, elin üstünden görünen kısım sahte orta noktadır. Sahte orta kısım kesilecek "kısa" ip parçasıdır. Halkayı kesin ya da izleyicilerden birine kestirin. Şimdi yeni kesilmiş uçları tutarken diğer "sağlam" uçları sallandırın. Burada hilenin fark edilmemesi için özen göstermeniz gerekir. Kesik uçları düğümleyin ve "ipi eski haline getirdiğinizi" söyleyin. İzleyiciler başaramadığınızı söyleyip gülerken, ipi iki elinizle yumak haline getirin. Düğümlü kısa parçayı bir elinizde gizlerken diğer elinizle uzun parçanın bir ucundan tutun ve ipi sallandırın. Şimdi başardınız.

Sihirbaz hileleri nasıl keşfedilir
Eğer sihirbazların yaptıkları numaraların nasıl olduğunu merak ediyorsanız, bu yazı size göre. Bir çoğumuz televizyonda inanılmaz bir gösteri izlediklerinde, bunun kamera hilesi olduğunu düşünür. Peki canlı gösteriler ve sokakta canlı yapılan numaralar ne olacak? Sizlere nasıl yapıldığını merak ettiğiniz numaraları öğrenmeniz için bir kaç tiyo vereyim.

Öncelikle sihirbaz yaptığı numaranın ismini verdiyse, bu isimde google da mutlaka bir araştırma yapın. İnternette artık herşey bulunuyor ve bir çok websitesi bu numaraların nasıl yapıldığını açıklıyorlar.

İzlediğiniz gösterilerde öncelikle gösteriden zevk almaya bakın derim. Çünkü güzel sahnelenmiş bir sihir oyununu izlemek, yapmaktan çok daha zevklidir. İlle de nasıl yapıldığını merak ediyorsanız, çok geniş ve spesifik şeyler üzerine yoğunlaşmayı bırakın her sihirbazlık numarasının aslında çok saçma ve basit bir hilesi vardır. Bu durumda nereye bakmak gerektiğini bilmek önemli. Bir çok sihirbazlık numarasını çözdüğümüzde genelde bir “heeeeeee bu muydu yaa?” diye ilk izlediğimizde nasıl farkedemediğimize şaşırmaz mıyız?

Kitap alın. Bir çok sihirbaz diğer ünlü sihirbazların hilelerini açıklayan kitaplar yazar.

Sihirbazlık malzemelerinin satıldığı mağazalara gidin, Ülkemizde İstanbulda “Sihirevi” (Erdem Bulungiray) ve İzmir de “İlsevmagic” görülesi mağazalardandır

http://www.eregliisrehberi.com/sihirbazlik_numaralari.htm